Als politicus de arbeidsmarkt op, hoe doe je dat?

Het politieke ambt is een stoelendans: bij elke verkiezingsronde komen er deelnemers buitenspel te staan. Zij moeten op zoek naar een nieuwe rol in de maatschappij. Maar wat heb je dan aan je ervaring als Kamerlid, staatssecretaris of wethouder? En waar liggen je kansen?

"Wat kan ik doen met mijn kennis en ervaring?”

Kwaliteiten waar vraag naar is

Als preferred supplier van APG voor Appa-begeleiding heeft Van Ede & Partners al honderden voormalige politieke ambtsdragers geholpen een vervolg te geven aan hun loopbaan. Hans Boer, directeur van Van Ede & Partners: “De belangrijkste vraag waarmee deze kandidaten rondlopen is: hoe zit de arbeidsmarkt in elkaar? Wat kan ik daar doen met mijn kennis en ervaring? Daar hebben ze vaak geen zicht op, terwijl ze juist veel gewilde kwaliteiten hebben. Zoals maatschappelijke betrokkenheid en een sensitiviteit voor uiteenlopende belangen. Ook hun netwerk is van grote toegevoegde waarde; daarmee kunnen ze veel deuren te openen.”

Bewuste keuzes voor inkomen én plezier

Behalve dat voormalig ambtsdragers bij Van Ede & Partners helder inzicht krijgen in hun waarde voor de arbeidsmarkt, onderzoeken ze ook hoe ze die het beste kunnen inzetten. Marc Smeulers, Appa-coach bij Van Ede & Partners: “De neiging bestaat vaak om direct de markt op te gaan, aan het werk. Maar wil je uit je loopbaan naast een inkomen ook plezier halen, dan is het belangrijk de rust te nemen om uit te zoeken waar je gelukkig van wordt. En dán gericht je netwerk in te zetten op weg naar een baan of zelfstandig ondernemerschap. We zien daarnaast steeds meer Appa-cliënten kiezen voor een waaier aan activiteiten waarin ze al hun talenten kwijt kunnen: bijvoorbeeld twee dagen in dienst, een eigen bedrijf, een plek in een Raad van Toezicht én college geven. Wat het ook wordt, bij ons gaat het erom dat het een bewuste keuze is die bij je past. Daar zit ónze toegevoegde waarde.”

Meer informatie over de Appa-trajecten van Van Ede & Partners?
Klik hier voor meer informatie of neem contact op.

Heb je vragen of ervaar je hetzelfde?
Bel ons voor een vrijblijvend advies gesprek.

Maak een vrijblijvende afspraak

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat