Zingeving: wat betekent werk voor jou?

Zingeving: wat betekent werk voor jou?

De tijd dat er vooral gewerkt werd omdat er brood op de plank moest, ligt achter ons. Professionals van nu zijn ook op zoek naar zingeving: ze willen werk dat betekenis heeft, dat aansluit bij waarden die zij belangrijk vinden. Loopbaanvragen zijn dan ook vaak breder: ze gaan over werk, zingeving én persoonlijke groei. In een loopbaantraject bij Van Ede & Partners komen die drie thema’s in hun onderlinge samenhang ruim aan bod. Het gaat om wat er voor jou toe doet. Om wat voor jou een vervullende carrière en een vervullend leven is.

Maak meteen een afspraak

Wat vind jij belangrijk?

Zingeving in werk weegt steeds zwaarder in loopbaankeuzes. Maar wat vind jij belangrijk en zinvol? Wat maakt dat jij het gevoel krijgt dat je ertoe doet? Waarde toevoegen aan het leven van anderen geeft bijna iedereen voldoening. Maar dat kan op veel manieren. Bovendien is zingeving individueel bepaald en verandert het vaak met de leeftijd. Het kan ook gaan over het gebruik en de ontwikkeling van je kennis en vaardigheden, over verbinding, autonomie, over eigen doelen. Zingeving voor jou is jouw antwoord op de vragen: waar doe ik dit voor en voor wie doe ik dit? De loopbaanconsulenten van Van Ede & Partners brengen deze antwoorden samen met jou in kaart. 

 

Reflectie op zingeving

In de waan van de dag vergeten we nogal eens om pas op de plaats te maken en te reflecteren. Bij Van Ede & Partners krijg je de rust en de ruimte om echt te overdenken: waar ben ik mee bezig? Waarom doe ik wat ik doe? Word ik daar nog blij van? En wat maakt dat dit wel of niet zo is? Je ontdekt wat jou werkelijk drijft, wat zingeving voor jou betekent en welke talenten je daarbij in kunt zetten. Wat jouw waarden zijn en wat heb jij te bieden hebt. Vanuit dit heldere zelfbeeld kun je weloverwogen keuzes maken om in je werk en daarbuiten van betekenis te zijn. Voor jezelf en je omgeving.

 

De ideale baan via Van Ede & Partners

Bij Van Ede & Partners volgen veel professionals het programma loopbaancoaching, waarin zingeving een voorname component is. Je kunt bij Van Ede & Partners ook onderdelen van dit programma afnemen. Zo kun je bij ons terecht om inzicht te krijgen in en te werken aan je persoonlijke profiel, je arbeidsmarktprofiel en je persoonlijke balans. Ook kun je de Leergang Ondernemerschap volgen en thematische workshops en trainingen, onder andere over zingeving.  

 

De loopbaancoaches van Van Ede & Partners begeleiden professionals met werkgerelateerde vragen, bijvoorbeeld over eigen regie, leiderschap en zingeving. Wij bieden onder andere trajecten op het gebied van: 

Heb je vragen of ervaar je hetzelfde?

Plan een vrijblijvend adviesgesprek