Masterclass Excellent Onderhandelen

Heeft u belangstelling in onderhandelingsvaardigheden tegen de achtergrond van het conflict-bemiddelingsproces? Dan spreekt deze Masterclass u mogelijk aan.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze workshop of training?

Meld je hier aan

Wanneer

21 september 2020 09.30 - 17.30
22 september 2020 09.30 - 17.30

Programma

Onderhandelen is een kunst. Vandaar ‘Masterclass’.
Voor het programma van deze tweedaagse intensive maken we gebruik van de expertise van Het Amsterdams ADR (Alternative Despute Regulation) Instituut*. Tijdens de Masterclass passen we de Harvard – methode toe en komen zowel basisbegrippen als onderhandelingsvaardigheden aan bod. De Harvard – methode benadert het onderhandelen tegen de achtergrond van het conflict-bemiddelingsproces, dus het gezamenlijk zoeken naar oplossingen daar waar, naast gemeenschappelijke belangen, ook tegengestelde belangen zijn.

Het programma van de Masterclass zal (onder andere) de volgende onderwerpen omvatten:

• Dynamiek van onderhandelen
• Omgaan met belangentegenstellingen
• Eerste bod
• Harvard regels
• Van standpunt naar belang
• Objectieve Criteria
• Bazo (Beste Alternatief Zonder Overeenkomst)
• Het openen van de onderhandelingen
• Fasering van het onderhandelingstraject

Werkvorm

Hoewel we basiskennis aanbieden, ligt het zwaartepunt van de Masterclass in interactieve werkvormen en praktisch oefenen.

Voorbereiding

Lees graag het boek Excellent Onderhandelen van Fisher, Ury en Patton voorafgaand aan de Masterclass. Wij sturen u dit boek 2 - 3 weken voor aanvang van de Masterclass.

Wat deelnemers zeggen over deze Masterclass

Zeer goede kwaliteit, Maarten heeft kennis van zaken en droeg veel praktijkvoorbeelden aan uit zijn mediationpraktijk. Er is veel gelegenheid voor eigen inbreng en de kans om zelf met opdrachten aan de slag te gaan. Maarten staat mijlenver boven de stof en kan zaken dus op diverse manieren benaderen. De opgedane kennis is in mijn werk direct toepasbaar.


*Het Amsterdams ADR (Alternative Despute Regulation) Instituut
Het Amsterdams ADR Instituut is gespecialiseerd in opleidingen en vaardigheidstrainingen voor professionals. Het werkt samen met de Universiteit van Amsterdam. Deze verbintenis zorgt voor een constante vakinhoudelijke toetsing op wetenschappelijk niveau.

Praktische informatie

Kosten € 1.200 (incl. BTW)
Trainer
  • Mr. Maarten Bakker, directeur van het ADR Instituut, treedt regelmatig op als mediator in zakelijke conflicten. Hij volgde diverse verdiepingsopleidingen, onder meer aan de Harvard Law School.
Aantal deelnemers Maximaal 10
Locatie Olympisch Stadion 41
1076 DE Amsterdam

Aanmelden

Terug naar overzicht

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat