Leven en werken in AANdacht

Een 6 weekse training om te leren te ZIJN waar je bent. “Hoe gaat het ?” is een vraag die we meerdere keren per dag horen. Vaak is ons antwoord: “goed”. En bijna evenzo vaak begeleiden we ons antwoord met …druk….”. Wie zegt er tegenwoordig nog: “…ik heb de tijd…” ?

Leven en werken in AANdacht

Wil je je aanmelden voor deze workshop of training?

Meld je hier aan

Wanneer

4 juni 2020 van 10 tot 12 uur
11 juni 2020 van 10 tot 12 uur
18 juni 2020 van 10 tot 12 uur
25 juni 2020 van 10 tot 12 uur
2 juli 2020 van 10 tot 12 uur
9 juli 2020 van 10 tot 12 uur

 

 Programma

Wij ervaren ons werk en ons thuis vaak als een plek waar geen rust meer is. Een permanente stroom van “to-do”-lijstjes, e-mails, telefoontjes, volgepropte agenda’s inclusief werkontbijt, de stapel weekendkranten en een bezet sociaal leven. De hoeveelheid informatie neemt elk jaar toe. Onze linkerhersenhelft (ratio, ordening & planning) kraakt in al zijn voegen. Doet verwoede pogingen om grip te blijven houden en om in control te blijven. We gaan gebukt onder de zorgen voor morgen de last van het verleden. Maar we vergeten te leven in het NU. We zijn niet meer waar we zijn, maar denken aan wat beter had gekund of dat wat nog moet komen.

Deze training is een kennismaking met meditatie/mindfulness en gaat je helpen om meer in aandacht te leven, om meer te zijn waar je bent. Om je gedachten te bezien, maar je er niet door te laten meeslepen. Zoals een oude Zenmeester eens antwoordde op de vraag wat het doel is van het leven: “als ik houthak, hak ik hout; als ik eet dan eet ik en als ik slaap dan slaap ik”. Hoe bedrieglijk eenvoudig, maar… hoe vaak zitten wij te eten en denken dan: “ik moet nog houthakken”. En zo gaan vele maaltijden (en vele momenten) voorbij zonder aandacht voor wat je op dat moment doet. 

Wat levert het je op?

  • Liefde voor meditatie
  • ademhalingstechniek om vlot weer in het hier en nu te zijn
  • tijdig aanvoelen van stress en daarmee om kunnen gaan
  • meer focus en concentratie
  • meer rust en aandacht voor uzelf en voor de ander
  • afstand tot uw gedachten: bewust-zijn dat u niet je denken bent
  • waardering voor je intuïtie

Werkmethode

Het is een praktische en ervaringsgerichte training. Zeven bijeenkomsten van 2 uur, waarbij verschillende oefeningen en meditatievormen zullen worden aangeboden. Elke bijeenkomst wordt een thema behandeld en worden ervaringen uitgewisseld. Tussen de bijeenkomsten oefent u thuis. U krijgt een werkboek met achtergrondinformatie en oefeningen.            

Programma in het kort                          

De bijeenkomsten duren 2 uur en zijn op woensdagochtend. Inloop vanaf 9.45 u. We starten stipt om 10 u. Einde 12 u.

Elke bijeenkomst starten we met mediteren, dan een qigong oefening en dan weer mediteren. De duur van de meditatie breiden we uit in de loop van de cursus. Vervolgens wisselen we ervaringen uit, nemen we het thema en huiswerk door. De volgende thema’s komen aan bod:

1. Houding
2. Adem
3. Hart
4. Gevoel
5. Presencing
6. Tijd
7. Intuïtie

 Materiaal  U krijgt een losbladige map. Na elke sessie worden teksten uitgedeeld voor de volgende sessie
 Meenemen  Soepele kleding. Desgewenst uw eigen meditatiekussen of bankje. Er zijn kussens en matten aanwezig

 

 

Praktische informatie

Kosten Voor niet cliënten € 320 excl btw, voor cliënten 1 begeleidingsuur
Trainer
Aantal deelnemers Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers
Locatie Delftweg 127 Rotterdam

Aanmelden

Terug naar overzicht

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat