Masterclass 'Persoonlijk en Professioneel leiderschap'

excellentie met hoofd en hart In deze indringende en interactieve Masterclass gaan wij het ‘avontuur’ van ons zelf en ons leiderschap aan. Een ontdekkingsreis naar wie we zijn, persoonlijk en professioneel en vooral naar ons vrij zijn en onze inspiratie. Een integrale benadering waarin wijzelf met onze ervaring centraal staan en niet de theorie of louter de ratio.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze workshop of training?

Meld je hier aan

Wanneer

2 maart 2020 10 - 17 uur
9 maart 2020 10 - 17 uur
16 maart 2020 10 - 17 uur

Leiderschap draait om onszelf als leider en persoon. Het gaat om de visie die we hebben op onze organisatie en de wereld en bovenal op onszelf. Onze visie is geworteld in denkbeelden die we koesteren. Ons vermogen te excelleren hangt daarvan af. Wie wij zijn vormt de motivatie van al ons handelen. In ons handelen zijn we altijd vrij. Als we ons hiervan bewust worden, geeft dat ruimte en kracht. We ontdekken dan wat ons uniek maakt en kunnen dan vrijuit met onze talenten woekeren. Door open en onbevangen te zijn, kunnen wij onszelf en anderen verbinden en inspireren. Wij hebben zelf de sleutel in handen. 

‘Ken jezelf’, zo luidt een oud gezegde. Door onszelf en onze denkbeelden te onderzoeken worden wij ons bewust van wie we zijn. Dit inzicht ligt immers in onszelf besloten. Ons persoonlijk leiderschap vormt te basis van ons professioneel leiderschap. Het draait om de juiste balans tussen ons lichaam, ons gevoel, onze ratio en intuïtie. Het geeft ons vitaliteit, geestelijke lenigheid en het vermogen te verbinden en te inspireren. Dit bepaalt in hoge mate ons succes en geluk. De wereld heeft leiders nodig die zichzelf kennen en bewust zijn. Waar sta jij? Je kunt veel betekenen, als leider, als mens!

Opbouw programma

Het programma wordt vloeiend opgebouwd gedurende drie modules van telkens een dag. Rogier Huffnagel neemt ons mee in dit avontuur en deelt zijn eigen levenservaring. Stap voor stap bevragen we onszelf en de ander. Door dit bevragen ‘openen’ we ons bewustzijn, waarin alles besloten ligt. Het doel is zelfinzicht en vrij zijn in alles wat we doen. Dit geeft geestelijke lenigheid, ons vermogen een breder palet van onszelf in ons handelen in te zetten en daarmee te inspireren en te excelleren.

Module 1 Mijn bewustzijn

We onderzoeken allereerst de aard van ons bewustzijn; onze persoonlijkheid. Ook gaan we in op de verschillende vormen van onze intelligentie en de rol van ons denken en onze overtuigingen. Hiermee kleuren we immers onze wereld. En we onderzoeken ons vermogen tot reflectie: het ‘naar binnen kijken’ en ons innerlijk te ervaren.

Module 2 Mijn verhaal

In deze module draait het om ons verhaal, de thema’s en rode draad van ons leven. Ook onderzoeken we onze talenten en kijken hoe we deze inzetten en vanuit welke drijfveren. En we gaan in op ons diepste verlangen en wat ons beperkt om dit verlangen daadwerkelijk te leven.

Module 3 Mijn leiderschap

In deze laatste module onderzoeken we ons leiderschap en onze professionele thema’s en wapenfeiten. Wie zijn wij in onze rol en welke overtuigingen stimuleren of beperken ons. Wat is onze motivatie en waar zit de kracht van ons handelen? Hoe geven we daarmee ons leven en leiderschap vorm? En waarin zit ons vrij zijn en onze inspiratie? En tot slot, wat is onze visie op onze toekomst?

Aanpak

Persoonlijk onderzoek wordt afgewisseld met experimentele oefeningen, groepsdialogen en inspirerende verhandelingen. Rode draad vormt zelfreflectie en uitwisseling, waarbij ook de kracht van meditatie en stilte wordt ervaren. Voorbereiding is niet nodig, onbevangenheid wel.

Voor wie?

Deze Masterclass is bedoeld voor iedereen die een urgentie voelt te werken aan professioneel en persoonlijk leiderschap.

Eerdere cursisten over deze Masterclass

‘De Masterclass is een inspiratiebron voor iedereen die stil wil staan bij zijn professioneel handelen, zouden veel meer mensen moeten volgen’. 

‘Rogier is zeer kundig en gedreven, ik heb drie interessante dagen beleefd’. 

‘Mijn verwachtingen zijn overtroffen, was inspirerend om met groep onbekenden te spreken over hoe we in het leven staan, welke denkbeelden we hebben en hoe we hiernaar kunnen kijken’. 

‘Wat Rogier uitstekend doet is om de deelnemers in paren de meest moeilijke vragen te laten bespreken, chapeau!’.

Deelname

De kosten van deelname aan deze Masterclass bedraagt € 1.750,- excl. BTW per deelnemer of 7 gespreksuren ten laste van je budget. De lunch op alle dagen en een drankje na afloop op de laatste dag zijn inbegrepen. Bij annulering binnen één week voor aanvang van de Masterclass bedraagt de betalingsplicht het volledige voor de Masterclass verschuldigde aantal uren.

Locatie en aanmelding

De Masterclass vindt plaats in het nieuwe karakteristieke pand van Van Ede & Partners, Klatteweg 107, 2597 KA Den Haag. Vriendelijk verzoek om je auto (gratis) te parkeren op de Klatteweg ten hoogte van nummer 28. Je loopt binnen 2 min door het park naar ons pand. Voor ons pand zijn geen plaatsen voor Van Ede beschikbaar.
Aanmelden kan bij Karin Leemans, denhaag@vanede.nl – 070 3514011 – www.vanede.nl

Docent

Rogier Huffnagel studeerde westerse en oosterse filosofie en had een internationale carrière in het financiële bedrijfsleven. Al bijna vijftien jaar begeleidt Rogier als executive coach in zijn eigen praktijk professionals en top executives, met als motto de hele mens in de professie. Zowel zijn individuele en team coaching als zijn vele masterclasses en summerschools staan in het teken van zelfonderzoek en het vergroten van inzicht, excellentie en inspiratie. Naast zijn eigen praktijk was hij vijf jaar voorzitter van de raad van bestuur van Van Ede & Partners. Zijn maatschappelijke leven wisselt hij af met retraites in India. Rogier inspireert mensen om zich te openen en zichzelf en hun talenten te ontdekken en te leven. Hij begeleidt transities en is klankbord, adviseur en vriend voor mens en organisatie (www.rogierhuffnagel.com).

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktische informatie

Kosten
Trainer
Aantal deelnemers maximaal 10
Locatie Klatteweg 107
2597 KA Den Haag

Aanmelden

Terug naar overzicht

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat