Workshop I Tjing

Werken met de I Tjing De I Tjing is een oud wijsheid boek uit China en heeft zijn sporen al meer dan 3000 jaar achtergelaten. Het boek helpt ons om te leren kijken naar de dynamiek van veranderingen. De I Tjing geeft ons de mogelijkheid om situaties te onderzoeken, waarbij alleen rationele kennis tekort kan schieten.

I Tjing 16 januari 2020

Wil je je aanmelden voor deze workshop of training?

Meld je hier aan

Wanneer

16 januari 2020 van 10- 13 uur

Voor wie

De cliënten van Van Ede & Partners

Programma

De I Tjing werkt als een soort orakel: je krijgt antwoorden die een andere benadering vragen. Louter rationeel kijken naar de antwoorden levert soms een te smalle blik op. De I Tjing spreekt in beelden, zoals dromen dat doen. Je komt in contact met het onbewuste, het creatieve, het scheppende. Als je leert kijken op die manier, ontstaat een intuïtieve helderheid. Beelden en verbeelding zijn dus van enorm belang. Wij zijn dat in het Westen wat kwijtgeraakt. We denken in cijfers en letters. Chinezen kennen taaltekens in de vorm van beelden. Voor ons is het moeilijker om in beelden te denken en de verbeelding te laten spreken. Je leert in deze workshop de I Tjing-antwoorden te verbeelden en ze uit te drukken in een vorm, een gestalte.

Doel van de workshop

Bewust-worden van de (levens)vraag die voor jou nu aan de orde is.
Leren anderen te helpen hun vraag scherp te krijgen.
Leren met behulp van de I Tjing antwoorden op te roepen uit het universum.
Leren om met intuïtie en ratio een duiding te geven aan het antwoord dat I Tjing geeft.

Wat brengt het u?

Het levert een andere manier van kijken op. Je laat het rationele los en laat de magie van de I Tjing zijn werk doen. Het universum is behulpzaam. De I Tjing kan je helpen om de wijsheid van het universum in te schakelen.

Methode

Een korte uitleg over het werken met I Tjing. 
Uitleg over het werken met (levens)vragen.
Via een geleide meditatie je vraag “boven water” laten komen.
Vervolgens in 2-tallen elkaar bevragen om de levensvraag scherp te krijgen.
Dan via de muntmethode de I Tjing om hulp vragen
De uitkomst formuleren in de vorm van trigrammen (de 8 oerbeelden) en een hexagram.
Dan deze uitkomst op een creatieve en intuïtieve wijze tekenen of schilderen
Een korte meditatie op dit beeld, er komen verhalen op. En pas daarna aan de slag met de woorden die de I Tjing geeft aan de uitkomsten
Vervolgens de rationele duiding m.b.v. I Tjing-vertalingen die ik meebreng
Uitwisselen ervaringen in de groep
 

Praktische informatie

Kosten € 120 incl BTW of een workshop voucher
Trainer
Aantal deelnemers maximaal 10
Locatie Noordsingel 117
3035 EM Rotterdam

Aanmelden

Terug naar overzicht

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat