ir. J.D. (Jan Dirk) Smit

Generalist, Ervaren Toezichthouder, Strategische planner, Inzichtelijk maken van oorzaak & gevolg, Out-of-the-box denker, Netwerker, Maritiem, Visualiseren (Fotografie). Als coach ben ik op zoek naar jouw talenten. Even vrij van de dagelijkse beslommeringen en met een paar piketpaaltjes focus aanbrengen. Om daar vervolgens samen een passende toekomst bij te zoeken, ook al is die soms ‘anders’. En die dan verwezenlijken. Alsof je maar één keer leeft.

Ik heb een groot deel van mijn zakelijke leven achter mij, maar mijn interesses zijn nog altijd onverminderd. Ze zijn echter wel veranderd: waar mijn loopbaan begon in technische en operationele functies – veelal in de internationale maritieme wereld, speelt mijn werk zich de laatste tien jaar af in het domein van HRM. Ik heb een veelheid aan zakelijke functies bekleed, variërend van projectmanager, marketeer, strategische planner, (eigen) ondernemer, directeur, headhunter en nu dus coach. Met in parallel een lijst van maatschappelijke (bestuurs-)functies zoals de KNRM, het VNO-NCW, de KRZV De Maas en de VVD, lidmaatschappen van raden van toezicht of commissarissen, plus voorzitter van diverse organisaties, zoals o.a. de brancheorganisatie HISWA.

Ik ben meer en meer op zoek naar de hoofdlijnen in wat ik doe of waarvoor ik gesteld sta. Wat is er werkelijk aan de hand en wat is slechts de buitenkant, de schijn ? Hoe kunnen we tot een verbinding komen die ons samen versterkt ? De juiste balans vinden tussen observeren en participeren.

Ik heb mijn opleiding genoten aan de TU-Delft, studierichting Scheepsbouw & Bedrijfskunde.

Motto: “Je ziet wat je weet”

Jan Dirk Smit

ir. J.D. (Jan Dirk) Smit

Is werkzaam bij:

Mail Jan Dirk Smit

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat