drs. M. (Ada) Jongkamp

drs. M. (Ada) Jongkamp

Ik ben bedrijfseconoom en werkte jaren bij een verzekeraar als accountmanager en manager. Begin 30 was de switch naar (organisatie)coach voor mij logisch en onzeker. Durf en kan ik dat? De drang was groot en vervolgens werd ik expert in het maken van keuzes. Nu ondersteun ik anderen daar bij.

Iedereen loopt zijn eigen route, dat is mijn vertrekpunt. En in het vinden van die eigen weg loop ik graag een stukje mee. 

Ik ben intensief betrokken en bewaar tegelijk een zekere afstand. Ik word gegrepen en bezield door veranderingen in organisaties en mensen. Het onzekere pad dat daarbij hoort is mij bekend. In die onzekerheid zie ik dat mensen onvermoede kwaliteiten in zichzelf naar boven halen. Die help ik graag verzilveren.

Het vraagt vertrouwen in mij, als coach, om dit samen te willen onderzoeken en aanpakken. Ik kan scherp zijn, en geef ruimte aan wat zich aandient en van betekenis is. Een collega noemde mij ooit een ‘vriendelijke cirkelzaag’.

Ik heb veel bereikt met mensen die zich te sterk lieten leiden door een beperkt aantal aspecten van zichzelf. Zoiets ontstaat gemakkelijk. Wij mensen zijn echter ook veelzijdig en de meer onbekende delen van onszelf kunnen behulpzaam zijn bij veranderingen.

Blogs geschreven door Ada Jongkamp

Is werkzaam bij: