Het verhaal van Udo

Udo was al een tijdje ongelukkig in zijn werk. Door verschillende overnames en reorganisaties veranderde zijn functie sterk. Udo kreeg burn-out-klachten en besloot hulp in te roepen. Na vijf maanden intensieve begeleiding van Van Ede & Partners, vond hij een baan waarin hij echt wat voor anderen kan betekenen.

Heb je vragen of ervaar je hetzelfde?
Bel ons voor een vrijblijvend advies gesprek.

Maak een vrijblijvende afspraak

DOOR VERSCHILLENDE FUSIES EN OVERNAMES VERANDERDE MIJN FUNCTIE STERK

Naam Udo Wiersma
Probleem/Uitdaging Ongelukkig in zijn functie. Zijn baan was door reorganisaties dusdanig veranderd dat deze niet meer leek op de functie waarvoor Udo was aangenomen.
Oude functie Strategisch Accountmanager, Compu Group Medical
Nieuwe functie Regio Coördinator, KWF Kankerbestrijding
Consulent Frederike van Lowijde

Door verschillende fusies en overnames veranderde mijn functie sterk. Ik mocht lang niet meer zoveel aandacht geven aan mijn klanten, maar moest me veel meer concentreren op de werving van nieuwe klanten. Bestaande klanten liepen daardoor zelfs weg. Ik voelde me niet meer gehoord en gewaardeerd, sliep slechter en raakte erg vermoeid. De energie stroomde weg: het was tijd om er wat aan te doen.

Mijn huisarts constateerde dat ik tegen een burn-out aan zat, waarop ik mij direct ziek moest melden. Na een paar maanden ging ik weer aan het werk en kreeg ik één specifieke klantengroep te bedienen. Het leek een verbetering, want nu kon ik mij volledig richten op deze groep, maar het tegendeel bleek waar. Hetzelfde probleem deed zich voor.


in welke baan zou ik voldoening vinden en hoe kon ik daarachter komen?


Via een vriend wendde ik me ten einde raad tot Van Ede & Partners. Opnieuw kreeg ik het advies me ziek te melden. Ook startte ik direct met een loopbaantraject. Ik had sterke behoefte aan begeleiding en structuur en die vond ik bij Van Ede & Partners. Ik was in mijn huidige functie gerold en had daar destijds niet bewust voor gekozen. Ik wilde voldoening in mijn werk. Maar in welke baan zou ik dat vinden en hoe kon ik daar achter komen?

Een aantal gesprekken met een psycholoog hielpen mij inzicht te krijgen in mijn persoonlijkheid en competenties. Ik beschik over redelijk veel zelfkennis, maar had me nog nooit afgevraagd waar ik werkelijk gelukkig van word en wat mijn belangrijkste drijfveren zijn. Ik ontdekte dat ik de meeste waarde hecht aan het ontzorgen van mijn klanten. Er écht voor hen zijn. Met die wetenschap ging ik zoeken naar een nieuwe functie. En die vond ik al snel bij KWF Kankerbestrijding.


nu ben ik echt gelukkig in mijn werk


Sinds september ben ik in dienst als Regio Coördinator. Ik moest echt wennen aan de nieuwe cultuur en was zelfs een beetje wantrouwig naar al die betrokken en bevlogen collega’s. Ik was zó gewend aan haantjes en targets! Zo kan het dus ook, dacht ik. Eindelijk écht mensenwerk. Nu ondersteun ik alle besturen binnen een regio bij hun fondsenwerving en kan ik zeggen dat ik echt gelukkig ben in mijn werk.

Neem contact met ons op
Frederike van Lowijde WVD-181107-008 HR.jpg

Consulent

Frederike van Lowijde

Udo beschikte weliswaar over redelijk veel zelfkennis, maar had zich nooit afgevraagd waar hij werkelijk gelukkig van werd en wat zijn belangrijkste drijfveren waren. Zijn waarden bleken niet overeen te stemmen met die van de organisatie, noch met de eisen die de functie aan hem stelde.

Heb je vragen of ervaar je hetzelfde?
Bel ons voor een vrijblijvend advies gesprek.

Maak een afspraak Meer over Frederike van Lowijde

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat