Leergang Ondernemerschap

Leergang Ondernemerschap

In de Leergang Ondernemerschap ga je gestructureerd te werk. Voortvarend maar zonder te overhaasten, en met ruime aandacht voor kansen en risico’s en hoe je jouw talenten het beste kunt inzetten bij het opstarten van een eigen bedrijf.

Het programma

De Leergang Ondernemerschap bestaat uit drie trainingsdagen in combinatie met individuele coaching. Met als extra voordeel dat je je kunt laten inspireren door de andere deelnemers, die met een frisse blik met je meekijken en meedenken.

Dag 1: jouw bedrijfsidentiteit

Je bedrijfsidentiteit is hoe de wereld je ziet, herkent en begint te vertrouwen. Dat is niet iets wat je overkomt. Je bedrijfsidentiteit ontwikkel jij zelf. Door stil te staan bij je missie: wat is je bestaansrecht. maar ook bij je visie: wat is je droom voor de lange termijn? En ten slotte: wat is effectief gedrag om die missie en visie te verwezenlijken? In verschillende werkvormen ga je met deze vraagstukken aan de slag. Je ontdekt je kernwaarden – wat jij écht belangrijk vindt – en hoe je die als richtingaanwijzers kunt inzetten voor jouw denken en handelen. Om zo tot een bedrijfsidentiteit te komen die je past als een handschoen. En waarmee jouw bedrijf het verschil kan maken.

Dag 2 en 3: jouw ondernemingsplan

Je bedrijfsidentiteit staat; je weet waar je naartoe wil en waarom. Dat geeft je houvast bij de volgende stap: je ondernemings- of businessplan. Waarin je concreet maakt wat je aanbod is, waar je kansen en beperkingen liggen, wie je concurrenten én je potentiële klanten zijn. Waarin je je doelen bepaalt en hoe je die wil bereiken. En vooral ook wordt uitgedaagd om hierop te reflecteren: hoe zie ik dit? Welke route kies je, en welke acties zet je daarbij in? Wat past bij mij? Met als eindproduct: een plan dat hout snijdt, en waarmee jij stevig in je schoenen staat.

Verdieping en individuele coaching

Rondom de trainingsdagen krijg je de gelegenheid om je ideeën in individuele gesprekken te toetsen, te verdiepen en aan te scherpen. De business coaches van Van Ede & Partners – zelf ervaringsdeskundigen - zijn daarin je ideale sparringpartner. Zij combineren vak- en mensenkennis met  werk- en levenservaring.  Om jou de bagage mee te geven die jou helpt om als ondernemer te slagen én gelukkig te worden.

Wat levert de Leergang Ondernemerschap je op?

  • Een businessplan dat klopt en dat past bij wie jij bent en wat jij wilt
  • Focus: je weet wat je wil en hoe je dat kan bereiken
  • Zelfvertrouwen omdat je er goed over nagedacht hebt en weet hoe je overtuigend overkomt
  • Ideeën die zijn aangescherpt en aangevuld in coachingsgesprekken en brainstormsessies
  • Het vermogen om bedrijfsmatig en organisatiematig te denken – waardoor je niet alleen je eigen onderneming en ondernemerschap beter gaat doorzien, maar ook een ander perspectief krijgt op andere organisaties. En wat je uiteindelijke bestemming ook wordt, dát komt altijd van pas.

Wil je meer weten over de opzet en inhoud?

Neem dan contact op met één van onze vestigingen voor een gesprek over de Leergang Ondernemerschap.

Maak een afspraak Terug naar Programma aanbod