Menu John Haverdil

John.

De ideeëngenerator draait op volle toeren

Als wethouder maakte John Haverdil ruim negen jaar deel uit van het college van B&W in Oude-IJsselstreek. Tot zijn partij na de laatste gemeenteraadsverkiezingen niet meer in dat college terugkeerde. John bleef raadslid, maar sloeg ook zijn vleugels uit.
 • Naam

  John Haverdil

 • Uitdaging

  Hoe zelfstandig durf ik eigenlijk te zijn?

 • Oude functie

  Wethouder

 • Nieuwe functie

  Zelfstandig ondernemer: maatschappelijk bevlogen ideeëngenerator

 • Duur proces

  Ruim een jaar

 • Consulent

  Tim Arends

Ook toen ik geen wethouder meer was, bleef ik bij de plaatselijke politiek betrokken. Maar ik wilde mijn opvolger niet voor de voeten lopen. Voor mij was het moment aangebroken om verder te kijken. Daarbij wilde ik een goede afweging maken of ik weer een bestuurlijke rol op mij zou nemen of zou gaan voor het zelfstandig ondernemerschap zou gaan. Dat laatste heeft eigenlijk altijd heel dicht bij me gelegen; ik was in mijn politieke carrière ook al een ‘ondernemende bestuurder’.

Bij Van Ede & Partners wilde ik verder onderzoeken waar ik prioriteit aan zou gaan geven. De testen en de directe feedback op mijn kwaliteiten waren voor mij heel leerzaam. Om van een onafhankelijke, ervaren begeleider te horen hoe ik overkwam en wat ik door mijn manier van opereren teweegbreng, dat hoor je toch eigenlijk maar zelden zo direct. Zo wees hij me erop dat mijn houding nogal losjes was, misschien wel iets té. Confronterende observaties, maar door aan mijn presentatie te werken en erop te letten dat ik me serieus en zakelijk opstel, kon ik daar mijn voordeel mee doen.

Ook tijdens het schrijven van mijn zelfanalyse ontstonden er inzichten en legde ik verbanden die ik eerder minder scherp zag. Al vroeg heb ik geleerd: alleen ga je sneller, samen kom je verder. Ik ging me meer en meer realiseren wat mijn toegevoegde waarde is, ook in de verdiepingsslag met de psycholoog en de gesprekken met de consulent. Dat het geen toeval was dat in mijn omgeving dingen ontstaan, deuren opengaan, de juiste mensen met elkaar aan tafel komen en kruisbestuiving plaatsvindt, maar dat ík degene ben die dat creëert. Door met de ideeën te komen en verbindingen te leggen. Dat is wat ik altijd gedaan heb, ik was eigenlijk al ondernemer.

Dat besef groeide en zo durfde ik uiteindelijk ook de stap te zetten naar zelfstandig ondernemerschap. Op mijn weg daarnaartoe kon ik de aansporingen, het meedenken en de praktische tips van mijn consulent goed gebruiken. Ik kon bij Van Ede & Partners praktisch en doelgericht klankborden. In een prettige omgeving mocht ik mijn ideeën aanscherpen en het voelde als welkome ondersteuning naast het alleen ondernemen. Ik reed als het ware op ‘dubbel spoor’. Mijn zelfstandig ondernemerschap heeft mede daardoor ontegenzeggelijk een steviger fundament gekregen.

Ik ben als zelfstandig ondernemer hartstikke druk, doe werk dat ik leuk vind en heb voldoende variatie en vrijheid. Ik draag bij aan allerlei programma’s en activiteiten in de regio. De toekomst ziet er goed uit en in het volgende jaar moet ik keuzes gaan maken; mijn tijd is schaars aan het worden, de ideeëngenerator draait op volle toeren!

Klik hier voor Johns LinkedIn profiel

Tim over John

John is tijdens het traject en daarna gegroeid en straalt uit dat hij vertrouwt op zijn waarde, zijn aanbod naar de markt. Hij heeft voor zichzelf bewezen dat er behoefte is aan zijn unieke set talenten en kwaliteiten en hij weet ze tot een commercieel succes te maken.
Tim Arends
Ik heb John begeleid door te spiegelen, te luisteren en kritische vragen te stellen. Wij hebben afspraken gemaakt over het maken van keuzes en samen gesproken over tactiek en strategie. Daarin heb ik John goed kunnen adviseren.
Over Tim Arends

Careers that matter

© Van Ede & Partners. All rights reserved.