Menu Froukje Dijkstra

Froukje.

IK HAD HET NAAR MIJN ZIN MAAR MISTE UITDAGING

Froukje Dijkstra was zo’n 20 jaar actief op het gebied van marketing en communicatie bij verschillende werkgevers. Ofschoon ze het bij haar werkgever goed naar haar zin had, miste ze uitdaging en begon steeds meer het gevoel te overheersen dat ze een nieuwe richting in moest slaan. Na een traject Talent in Beeld aangevuld met een coachingstraject van 6 maanden bij Van Ede & Partners in Eindhoven, vond ze haar nieuwe bestemming in een combinatie van studie en zelfstandig ondernemerschap.
 • Naam

  Froukje Dijkstra

 • Uitdaging

  Miste uitdaging en zocht een zinvolle invulling voor het tweede deel van haar carrière

 • Oude functie

  Senior marketeer / projectleider in de uitgeversbranche

 • Nieuwe functie

  Integratief therapeut (i.o.) / Studente integratieve psychotherapie / Coach / Trainer

 • Duur proces

  8 maanden

 • Consulent

  Wim van Golstein Brouwers

Ik werkte bij een geweldige werkgever, fijne collega’s, was ambitieus, kreeg veel kansen, echter, ik miste steeds opnieuw al snel de uitdaging. Het gaf mij geen positieve energie meer, ik voelde niet langer dat vuurtje in mijn hart branden en kwam daarmee in tweestrijd met mijzelf. Wat wilde ik in het leven? Waar lag mijn werkelijke kracht? Hoe kon ik mijn balans hervinden? Naast een loopbaanvraagstuk zat er voor mij duidelijk ook een zingevingsvraagstuk achter. Ik besloot mijn baan op te zeggen en een sabbatical te nemen om mij in alle rust te bezinnen op een zinvolle invulling van het tweede deel van mijn carrière. Dat voelde als een grote stap. Ook voor mijn gezin trouwens. Er viel echter ook een last van mijn schouders en dat gaf me een gevoel van ruimte en vrijheid. De zoektocht naar een nieuwe bestemming, met alle onzekerheden die daarbij horen, ging van start.


in welke vorm kan ik vanuit mijn authenticiteit een zinvolle bijdrage leveren aan mens en maatschappij?


Via een vriendin en oud-collega hoorde ik over Van Ede & Partners. Met name de holistische zienswijze was wat mij bij hen aan sprak, mede ingegeven dat ik mij er sterk van bewust was dat mijn ratio mijn gevoel overheerste. Wat me in mijn proces vooral bezighield was de vraag: In welke vorm kan ik vanuit mijn authenticiteit een zinvolle bijdrage leveren aan mens en maatschappij? Van Ede & Partners bood me tijd, ruimte en de juiste sfeer voor diepgaande zelfreflectie, en wist daarmee precies de juiste snaar te raken. Ik voelde me thuis en had het gevoel dat ik in alle veiligheid mezelf kon en mocht zijn.

De gesprekken met een psycholoog, een talent- en persoonlijkheidstest en mijn zelfanalyse gaven me cognitief veel inzicht in wie ik daadwerkelijk was en wat mijn patronen waren. Intensieve coachingsgesprekken met mijn consulent zorgde voor een helder beeld van mijn talenten, ambities en drijfveren. Deze gesprekken waren soms confronterend, maar altijd met een positieve insteek en bovendien op basis van gelijkwaardigheid. Zo leerde ik letterlijk dichter bij mijzelf en mijn gevoel te komen zonder de ratio uit het oog te verliezen.


terugkijkend heeft het proces voor een grote innerlijke transitie gezorgd en mijn kijk op en richting in het leven veranderd.


Tot op de dag van vandaag zie ik het traject dat ik bij Van Ede & Partners volgde als een groot cadeau aan mijzelf. Terugkijkend heeft het proces voor een grote innerlijke transitie gezorgd en mijn kijk op en richting in het leven veranderd. Ik ben trots op mijn keuze voor de studie integratieve psychotherapie en het eigen ondernemerschap. Dat geeft me weer volop uitdaging en energie. Het voelt als thuiskomen, op mijn plek zijn en blij en dankbaar zijn dat ik als therapeut i.o. mijn hart mag volgen en mensen mag begeleiden in hun persoonlijke vraagstukken, in alle veiligheid en met alle gevoelens en emoties die daarbij horen.

Mijn bestemming heb ik gevonden, de reis ernaar toe is er één van leren, voelen, ervaren, groeien en onderweg zijn.

Wim over Froukje

Wat me opviel aan Froukje was haar diepgaande interesse in wat mensen beweegt en haar gave om dit op een fijnzinnige manier onder woorden te brengen. Ze is aandachtig aanwezig als gesprekspartner en geeft de ander voldoende ruimte om in gesprek te blijven. Froukje is daarmee sterk in het aangaan van een open en oprechte dialoog.
Wim van Golstein Brouwers
Ik heb Froukje gespiegeld op dit gedrag zodat ze zich steeds meer bewust werd van haar onbewust aanwezige competenties. Verder heb ik haar gewezen op professionele opleidingen die haar in staat stellen om juist deze specifieke gave verder te ontwikkelen en in te zetten om daarmee duurzaam en onderscheidend blijvend voor mensen van betekenis te kunnen zijn.
Over Wim van Golstein Brouwers

Careers that matter

© Van Ede & Partners. All rights reserved.