Menu Hans van Mensvoort

Hans.

NA 23 JAAR BESLOOT IK OP TE STAPPEN BIJ MIJN WERKGEVER

Hans van Mensvoort heeft een mooie carrière achter de rug. Hij groeide mee met een relatief klein en gemoedelijk familiebedrijf, naar een internationale speler in de veredeling van zaden. Na twee achtereenvolgende overnames van het bedrijf voelde Hans dat hij geleidelijk de binding kwijtraakte. Hij begon zich eenzaam te voelen en slecht te slapen. Na 23 jaar besloot hij op te stappen bij zijn werkgever.
 • Naam

  Hans van Mensvoort

 • Uitdaging

  Een nieuwe uitdaging vinden waar ik me thuis voel

 • Oude functie

  Manager Compensation & Benefits

 • Nieuwe functie

  Hoofd Compensation & Benefits Expert

 • Duur proces

  9 maanden

 • Consulent

  Sjef Peeters en Jan Willem Dijckmeester

Na 23 jaar besloot ik bij het bedrijf waar ik groot geworden was mijn baan op te zeggen. De afwikkeling bij mijn werkgever vond op een zeer correcte manier plaats waarbij ik een prima sociaal plan aangeboden kreeg. Mijn toenmalige leidinggevende gaf daarnaast het dringende advies om een outplacementtraject te volgen bij Van Ede & Partners.


ik leerde opnieuw netwerken en ervoer weer hoe je een sollicitatiegesprek moest voeren.


Aanvankelijk wilde ik eerst een half jaar een sabbatical nemen, maar na twee maanden ben ik het traject bij Van Ede & Partners gestart. Tijdens het outplacementtraject viel er een last van mijn schouders. Opeens werd concreet wat ik al die tijd onderhuids voelde. Verdriet, spanning en stress verdwenen geleidelijk naar de achtergrond. Nieuwe kansen begonnen te gloren aan de horizon. Ik leerde opnieuw netwerken en ervoer weer hoe je een sollicitatiegesprek moest voeren.

Het proces bij Van Ede & Partners bracht me voornamelijk rust en herstel. Ik kon reflecteren op mezelf, kwam tot bezinning en zag een nieuwe horizon met verbreding en verdieping van mijn mogelijkheden. Ik heb enorm genoten van dat traject. Ik had weer het gevoel vooruit te gaan. Telkens als ik de oprit bij Van Ede & Partners opdraaide, voelde ik de warme, huiselijke sfeer.


ik wist wat ik de markt te bieden had,  en daardoor had ik al snel een duidelijke zoekrichting te pakken.


Ik ontmoette veel mensen die zich in vergelijkbare situaties bevonden en me hierdoor goed begrepen. Deze mensen zochten net als ik meer diepgang en die vonden we bij elkaar. Ook de positieve en gestructureerde gesprekken met consulenten Sjef en Jan Willem droegen bij aan een scherp beeld van wat voor mij belangrijk is. Ik wist wat ik de markt te bieden had en vond een goede sfeer op de werkvloer en zekerheid voor de toekomst belangrijk. Hierdoor had ik al snel een duidelijke zoekrichting te pakken. Samen met Sjef en Jan Willem heb ik de sollicitatiegesprekken goed voorbereid. Dit leidde tot een passende baan in Duitsland als Compensation & Benefits Expert bij een internationaal bedrijf. 

Jan Willem over Hans

Hans maakt heldere keuzes: zowel voor het formuleren van zijn aanbod in de arbeidsmarkt, als voor het soort werkomgeving waar hij wil werken. Dit maakte het mogelijk om met elkaar duidelijke doelen te stellen en constructief te werken aan het vinden van een passende baan en werkomgeving.
Jan Willem Dijckmeester
Het siert Hans dat hij geen enkele wrok voelt jegens zijn oude werkgever. Zo gaan de zaken nu eenmaal. Hij heeft alles dichtbij zichzelf gehouden en verantwoordelijkheid genomen voor zijn eigen leven en loopbaan. Daar blijkt het realisme van Hans uit. Wel had hij steun nodig en dat heeft hij bij Van Ede & Partners gevonden.
Over Jan Willem Dijckmeester

Careers that matter

© Van Ede & Partners. All rights reserved.