Menu Anja Hannema - Eindhoven

Anja.

IK VOND EEN NIEUWE UITDAGING IN EEN NIEUWE REGIO.

Anja Hannema had diverse redenen om uit te kijken naar een andere functie. Door een reorganisatie bij Brandweer Nederland werd ze boventallig. Desondanks kon ze nog een hele poos blijven. Omdat Anja merkte dat ze haar uitdaging niet meer vond binnen de brandweer én omdat haar privésituatie vroeg om een verhuizing, besloot ze om een outplacementtraject bij Van Ede & Partners in Eindhoven te starten.
 • Naam

  Anja Hannema

 • Uitdaging

  Ontdekken welke nieuwe baan past bij haar kwaliteiten, vaardigheden en wensen.

 • Oude functie

  Programmaleider Brandveilig Leven

 • Nieuwe functie

  Afdelingshoofd Verkeer, Milieu en Duurzaamheid bij Gemeente Eindhoven

 • Duur proces

  4 maanden

 • Consulent

  Cora van de Put - van Hooijdonk

Als programmaleider Brandveilig Leven bij de brandweer heb ik, samen met mijn team, de kaders op het gebied van brandpreventie geschept. Daarmee was ook meteen mijn grootste uitdaging weg. Ondanks dat ik nog tot 2018 mocht blijven toen ik boventallig raakte, wilde ik zelf graag iets doen waarmee ik écht een bijdrage lever. Daar kwam bij dat ik wilde verhuizen naar regio Eindhoven. Voor mij het perfecte moment om op zoek te gaan naar iets nieuws. Ik overlegde met mijn werkgever en bezocht daarna enkele bureaus voor outplacement. Mijn keus viel op Van Ede & partners. Het modulaire aanbod sprak me erg aan. Ook was ik gecharmeerd van het groepstraject dat ik tegelijkertijd zou kunnen volgen.


de zelfanalyse gaf me een goed beeld van wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil.


Na de reorganisatie bij de brandweer vroeg ik me af of ik het lef had om een stap te zetten in een nieuwe richting. Bij Van Ede & Partners begon ik met een zelfanalyse om een goed beeld te krijgen van wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Een hele klus, maar het hielp me om achteruit te kijken en de rode draad in mijn leven te ontdekken. Echt een fase van zelfreflectie. Na een aantal gesprekken bij de psycholoog bij Van Ede & Partners, startte ik met de training Visieontwikkeling en mijn individuele gesprekken met consulent Cora. Hiervoor gebruikten we de input uit de groepstraining als basis voor verdere verdieping. 


ik vond het idee van de wandelcoach zo leuk, dat ik dit graag integreer in mijn nieuwe functie.


We kwamen tot de conclusie dat een functie als leidinggevende goed bij mij zou passen. Cora opperde ook dat ik misschien wandelcoach kon worden. Al snel kwam ik in de sollicitatieprocedure van mijn huidige functie terecht, waardoor die richting afviel. Ik vond het idee van de wandelcoach zó leuk, dat ik dit graag integreer in mijn nieuwe functie. Zo ben ik van plan om alle functioneringsgesprekken al wandelend uit te voeren. Mijn medewerkers mogen dan zelf een plaats kiezen waar we elkaar treffen. 3 vliegen in één klap: zo kan ik toch een beetje een wandelcoach zijn, de projecten van mijn medewerkers in de praktijk zien én de stad Eindhoven beter leren kennen.

Ik had vooral behoefte aan een klankbord en een netwerk. Daarnaast zocht in naar bevestiging van mijn kwaliteiten, om mijn zelfvertrouwen te versterken. Dat niet alleen: ik wilde vooral ook ontdekken waar mijn kwaliteiten juist niet liggen, zodat ik een goed beeld kreeg van wie ik ben en wat ik kan. Cora en de andere consulenten hebben mij op dit vlak enorm geholpen door me een spiegel voor te houden. Ook de feedback van mijn groepsgenoten vond ik bijzonder waardevol. Ik voelde me erg thuis bij Van Ede & Partners Eindhoven. Het is een hele inspirerende omgeving, met de sfeer van een woonhuis. Die uitstraling van warmte, knusheid en rust vond ik erg prettig.


gemeente eindhoven bruist, en ik mag me bezighouden met dingen die er echt toe doen.


Tijdens de sollicitatieprocedure dacht Cora constructief met me mee. Bijvoorbeeld of de functie goed bij me zou passen, maar ook hoe ik me goed kon voorbereiden op de gesprekken en het assessment. We dachten ook samen na over de (rand)voorwaarden die ik wilde stellen aan mijn functie. Het doel was duidelijk: eerste keus worden in de sollicitatieprocedure. Dat is gelukt! Ik ben nu al even aan de slag bij de Gemeente Eindhoven, en ik voel me erg op mijn plek. Zowel inhoudelijk als procesmatig is het een uitdagende functie. Gemeente Eindhoven bruist, en ik mag me bezighouden met dingen die er écht toe doen. Mijn nieuwe collega’s zijn heel prettig, en ik kan resultaatgericht werken.

Mijn uitdaging voor de toekomst? De juiste keuzes blijven maken in een omgeving met veel bestuurlijke en ambtelijke druk. Hierbij kan ik de dingen die ik bij Van Ede & Partners heb geleerd goed gebruiken. Een van de belangrijkste inzichten is gebruikmaken van de kwaliteiten van mensen, zodat ik ze kan laten excelleren! 

 

Cora over Anja

Ik heb gedurende een periode van enkele maanden op afstand met Anja mee mogen lopen. Wat het zo’n mooi traject maakte, was dat Anja zelf de regie nam. Ze had een duidelijk plan voor ogen met een bijbehorend tijdpad.
Cora van de Put
Ik kon haar helpen met persoonlijke thema’s en heb haar begeleid bij haar sollicitatie. Soms hielp het hierbij om te laten zien dat de beker ‘half vol’ was in plaats van ‘half leeg’, door te spiegelen. Hierdoor werd Anja zich steeds meer bewust van haar competenties. Ik heb haar als zeer resultaatgericht ervaren. Ze wist goed haar grenzen te bewaken. Fijn om zo’n zelfbewuste professional te mogen begeleiden.
Over Cora van de Put - van Hooijdonk

Careers that matter

© Van Ede & Partners. All rights reserved.