De verhalen van Liana, Atefeh en Hassan

Talent kent geen grenzen. Daarom helpt Van Ede & Partners hoogopgeleide vluchtelingen met het vinden van hun bestemming op de Nederlandse arbeidsmarkt en in de Nederlandse samenleving. Door ze intensief en kosteloos te begeleiden of door ons netwerk voor ze in te zetten.

Sinds 2016 ontwikkelen Vluchtelingenwerk Nederland en Van Ede & Partners een methodiek om de vraag naar talent van werkgevers te matchen met het aanbod van talentvolle vluchtelingen. Zo helpen zestig consulenten van Van Ede & Partners ieder jaar zestig vluchtelingen aan stages en/of vrijwilligerswerk. Daarnaast stelt UAF ieder jaar tien vluchtelingen aan Van Ede & Partners voor.

Hen begeleiden we intensief bij het herkennen en ontwikkelen van hun talent. Wij geloven in de toegevoegde waarde van vluchtelingen in de Nederlandse samenleving en zetten ons netwerk en onze kennis graag voor ze in. 

Liana.

Mijn coach hielp me mijn hart te volgen

Liana Hamzajewa studeerde in thuisland Tsjetsjenië Engelse taal en cultuur. In Nederland rondde zij met succes de opleiding Strafrecht en Criminologie af. In een periode vol twijfels ondersteunde haar coach bij Van Ede & Partners Liana in het maken van de juiste keuzes. Daardoor besloot ze dat het tijd werd om haar hart te volgen. Nu is Liana yogadocent en Life & Happiness coach

 

Hassan.

Mijn verleden als vluchteling helpt me om anderen te helpen

De Iraanse Hassan Talei studeerde vliegtuigbouwkunde in Iran en werkte vervolgens bij defensie. Door politieke problemen werd hij ontslagen en vluchtte hij uiteindelijk. In Nederland is hij adviseur bij Rijkswaterstaat. Daarnaast werkt hij aan zijn persoonlijke missie om mensen te helpen: als vrijwilliger bij de Stichting Colour4Kids, als vertrouwenspersoon en als buurtbemiddelaar. 

 

Atefeh.

Mijn netwerk was ontzettend belangrijk

Als jonge moeder uit Iran maakte Atefeh M.Shole - Firoozi bewuste keuzes in Nederland. De taal leren, hogerop komen en haar bestaan opbouwen – dat waren haar doelen. Inmiddels is ze na een opleiding Digitale Communicatie al een aantal jaar succesvol online marketeer. Het netwerk dat zij via Van Ede & Partners opbouwde, hielp haar deze functie te verkrijgen. 

 

Lees meer over onze CSR-partnerships 

 

Delen op

Heb je vragen of ervaar je hetzelfde?
Bel ons voor een vrijblijvend advies gesprek.

Maak een vrijblijvende afspraak

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat