Van manager in loondienst naar zelfstandig business consultant

Van manager in loondienst naar zelfstandig business consultant

Van manager in loondienst naar zelfstandig business consultant

Je bent een professional in het bankwezen. Je hebt voor diverse banken gewerkt. Je hebt ervaring met marketing en (verander)management. Je bent een analyticus én een goede communicator. Je neemt mensen mee naar het beoogde doel. Je wilt impact maken en een echte bijdrage leveren. Je wil je verder ontwikkelen. Je huidige werkgever ziet niet voldoende potentieel in je en geeft je onvoldoende ruimte. Dat leidt tot spanning. Okay, dan ga ik weg. Maar wat dan?

Je volgt een traject bij Van Ede & Partners. Je hebt behoefte aan loopbaanbegeleiding. Het is niet de vraag of dit talent een nieuwe bestemming gaat vinden, maar wanneer en in welke hoedanigheid? Samen met je consulent analyseer je jouw persoonlijkheid, jouw talenten, jouw drijfveren en jouw waarden. Je gaat diep, produceert veel materiaal om mee te werken, dat maakt het niet makkelijker. Je worstelt. Maar na een tijdje wikken en wegen valt ‘het’ dan uit de lucht. Je weet wat je wilt.

Je wil weg uit het bankwezen, maar je financiële kennis op een andere manier gebruiken. Je zoekrichting is business consultancy. Daarin kun je jouw analytische en communicatieve vaardigheden kwijt. Je gaat je oriënteren en spreekt veel mensen uit je netwerk. Je bent een netwerker van nature. En dan gaat het snel. Je wordt geïntroduceerd bij een club business
consultants. Je onderzoekt hoe zij werken, hun methodes, hun uitdagingen en hun plezier. Het netwerkgesprek met deze club evolueert tot een serieuze oriëntatie op de baan als business consultant. Je voldoet aan drie van de vier criteria. Echter, je commerciële kracht wordt betwijfeld. Kun je wel genoeg business inbrengen?

Wat is dat, commerciële kracht? Wat betekent dat voor deze consultants? Je bespreekt deze vraag met je consulent bij Van Ede & Partners. Het antwoord moet je vinden bij de klant… de club business consultants. Waaraan hebben zij behoefte en wanneer voldoe je aan hun criteria? Je doet onderzoek en verifieert of je bevindingen juist zijn. Dat blijkt zo te zijn. Samen met de business consultants kom je tot het inzicht dat je  voldoet aan hun commerciële criteria. Je heeft een enorm netwerk in de financiële wereld. Er blijkt behoeft te zijn aan goede financiële adviseurs. Dat verandert de situatie. Er zijn duidelijke wederzijdse voordelen en je  gaat aan de slag bij de business consultancy. Jullie gaan samenwerken en je doet na een eerste opdracht vele andere opdrachten samen met deze business consultancy. Deze professional is nu zelfstandig business consultant. 

Okay, dan ga ik weg. Maar wat dan?