Netwerk Online 29 september met Mark Schalekamp en Carina Benninga

Op woensdag 29 september a.s. organiseert Van Ede & Partners Den Haag een online bijeenkomst, met als gasten Mark Schalekamp voer zijn boek 'Maak werk van je droom' en Carina Benninga over haar boek 'Werken aan werkstress'. 

Schrijver Mark Schalekamp

Mark Schalekamp (1968) schreef in 2013 Maak werk van je droom (Business Contact), een zelfhulpboek grotendeels gebaseerd op de ervaringen en lessen uit zijn eigen werkende leven – Schalekamp was kortstondig advocaat, bankier en tv-redacteur voor hij in 1999 Robin Good oprichtte, een bedrijf met als missie de wereld mooier te maken door bedrijven aan maatschappelijke organisaties te verbinden met vrolijke evenementen en medewerkersvrijwilligerswerk. Hij verkocht deze pionier op het gebied van sociaal ondernemerschap in 2007.

Boek - Maak werk van je droom

Doe je het werk dat je het liefst zou doen? Heel veel mensen niet. Ze werken omdat het moet en omdat het geld oplevert, maar zonder passie. Mark Schalekamp lukte het wél om een aantal van zijn dromen te verwezenlijken. Met geluk, hard werken, de hulp van anderen - maar vooral dankzij een goede aanpak.

Terugkijkend ziet hij dat hij in essentie steeds dezelfde methode toepaste. Een methode waarvoor je een beetje levenservaring en zelfkennis én wat wijsheid van anderen nodig hebt: Stephen Covey en Deepak Chopra, maar ook Willem van Hanegem en Ben & Jerry. In dit boek vol aansprekende voorbeelden en duidelijke oefeningen deelt Mark zijn methode, zodat jij ook kunt gaan doen wat je echt wilt. Mark neemt je mee op een praktische reis; van jongensdromen, ambachten en ongelukken, vragen als ‘wat wil je, wat kan je’, … en ‘wat weerhoudt je’, tot het stellen van doelen, manieren om succes te creëren en niet in de laatste plaats door ‘het vinden van helpers’.

Boek - Werken aan werkstress

Sinds 2001 past Carina Benninga The Work van Byron Katie toe op gedachten die werkstress genereren. Dat blijkt buitengewoon effectief. In dit boek laat zij zien hoe vier vragen haar leven oneindig veel mooier maakten. Dit boek is er voor iedereen die werkstress ervaart. Door je gedachten te onderzoeken ga je beter functioneren, communiceren en samenwerken. Resultaat: veel minder stress in je leven. Dit hoef je natuurlijk niet te geloven. Wij nodigen je uit om het te ervaren door The Work te gaan dóen. Je hoeft niet anders te zijn dan je bent - het is juist de kunst steeds meer jezelf te worden.

Programma

16:50 – 17:00 uur –  Inloggen in de TEAMS meeting

17:00 – 17:05 uur –  Opening en welkom, door Jan Maarten Bosch

17:05 – 17:15uur –   Inleiding door Mark Schalekamp 

17:15 – 17:25uur –   Inleiding door Carina Benninga

17:25 – 18:00 uur –  Pannel discussie, Q&A met beiden

Aanmelden

Meld je aan en praat mee. Aanmelden graag via denhaag@vanede.nl. U krijgt dan een bevestiging met een uitnodiging om via Microsoft Teams deel te nemen aan de boekpresentatie.

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat