ir. J.D. (Jan Dirk) Smit

Generalist, Ervaren Toezichthouder, Strategische planner, Inzichtelijk maken van oorzaak & gevolg, Out-of-the-box denker, Netwerker, Maritiem, Visualiseren (Fotografie). Als coach ben ik op zoek naar jouw talenten. Even vrij van de dagelijkse beslommeringen en met een paar piketpaaltjes focus aanbrengen. Om daar vervolgens samen een passende toekomst bij te zoeken, ook al is die soms ‘anders’. En die dan verwezenlijken. Alsof je maar één keer leeft.
Jan Dirk Smit

Ik heb een groot deel van mijn zakelijke leven achter mij, maar mijn interesses zijn nog altijd onverminderd. Ze zijn echter wel veranderd: waar mijn loopbaan begon in technische en operationele functies – veelal in de internationale maritieme wereld, speelt mijn werk zich de laatste tien jaar af in het domein van HRM. Ik heb een veelheid aan zakelijke functies bekleed, variërend van projectmanager, marketeer, strategische planner, (eigen) ondernemer, directeur, headhunter en nu dus coach. Met in parallel een lijst van maatschappelijke (bestuurs-)functies zoals de KNRM, het VNO-NCW, de KRZV De Maas en de VVD, lidmaatschappen van raden van toezicht of commissarissen, plus voorzitter van diverse organisaties, zoals o.a. de brancheorganisatie HISWA.

Ik ben meer en meer op zoek naar de hoofdlijnen in wat ik doe of waarvoor ik gesteld sta. Wat is er werkelijk aan de hand en wat is slechts de buitenkant, de schijn ? Hoe kunnen we tot een verbinding komen die ons samen versterkt ? De juiste balans vinden tussen observeren en participeren.

Ik heb mijn opleiding genoten aan de TU-Delft, studierichting Scheepsbouw & Bedrijfskunde.

Motto: “Je ziet wat je weet”

Consulenten & psychologen
j.smit@vanede.nl

Vestiging Breda T. 076 565 65 09

Vestiging Rotterdam T. 010 412 00 22

LinkedIn

Careers that matter

© Van Ede & Partners. All rights reserved.