Zaak voor meisje

  • De zaak gaat zolang voor het meisje Totdat zij zelf een zaak begint En op haar eerste zakenreisje Je grootste concurrent bemint

    Reinhard Wolff - Groningen       8 oktober 2015

24/7, altijd bereikbaar, altijd in touw, ambitiegetrouw. 80.000 km jaarlijks voor de baas. Het verdient dan ook goed - royale schadevergoeding. Promotie in het verschiet. Daar ga je toch voor?!

En nu…
Zit je daar ontredderd aan de keukentafel met haar afscheidsbrief in je trillende handen. Je meisje is met de noorderzon voorgoed vertrokken.


 

i owe my soul to the company store


Soms is het letterlijk het meisje, je geliefde partner, soms zijn het je kinderen en je vrienden die je dreigt te verliezen. Nog dichter bij huis ben jij het zelf die je bent kwijt geraakt. “I owe my soul to the company store” zong Johnny Cash.

Soms is het blinde ambitie waar je over struikelt, soms struikel je over je beste loyale bedoelingen: Ze zullen het goed hebben thuis; verbouwde boerderij, prachtig uitzicht met praktijkruimte voor haar en paarden voor de dochters. Of je wilt je vader blij maken die eindelijk trots kan zijn op de zoon die het gemaakt heeft. Misschien wil je je cliënten niet in de steek laten die je toch zo nodig hebben.

Niets mis met hard werken en presteren, zolang je dagelijks ook zorgt voor dit ene magische moment van slow dance met jezelf: schouders die zakken, het hoofd dat buigt, het lijf dat verzucht ‘easy, easy, let it be’. Even stil staan bij jezelf; levensnoodzakelijke time out.

Daarna weet je ineens weer wat je op je hart hebt, of je het moet luchten of verwarmen. Je steekt jezelf weer een hart onder de riem.
Het klopt weer, - je hart, voor jezelf, voor het meisje en voor de zaak.

Goed artikel?

8 lezers vinden dit een goed artikel

Delen op

Careers that matter

© Van Ede & Partners. All rights reserved.