The universe is not friendly!

  • De vijfde en laatste regel van ons verkorte gedachtengoed, “The universe is friendly” houdt me van het begin af aan al bezig. Hoezo is de universe friendly? Kijk eens naar het journaal, luister naar de radio of lees de kranten! Met alle rampen en tegenspoed! Wat bedoelen we hier in godsnaam mee? Steeds zei een stemmetje in mij wat betweterig: the universe is NOT friendly!

          25 februari 2015

Onbewust bleef me dit zo bezighouden. Tot ik iets moois ontdekte. Mijn talent om samenhang op te sporen, te doorgronden en inzichtelijk te maken bleek geactiveerd als soort van kracht tegen het betweterige stemmetje. En met deze denkkracht zie ik inmiddels de samenhang helder voor me van ons gedachtengoed met een outplacement traject.
Kijk je even met me mee?

Ieder mens is uniek en getalenteerd
Dit betreft het schrijven en bespreken van de zelfanalyse. Al reflecterend wordt iedereen vroeger of later zich bewust van zijn/haar uniekheid en van de talenten die spreken uit de beschreven voorbeelden. Geen zelfanalyse is hetzelfde, geen mens is hetzelfde als een ander.

Bewust worden van onze uniekheid en talenten geeft kracht
Dit zien we met name gebeuren in de 3-daagse Visie ontwikkeling en in de 2-daagse Profieltraining. We nodigen cliënten uit om hun talenten te onderzoeken en zich daarover uit te spreken. De één doet dat wat bibberiger dan de ander, maar altijd merk je of het echt is en oprecht. Dat hoor je, zie je, ruik je en voel je, en daarmee neemt de kracht ook toe.

Door te ondernemen met je talenten creëer je je bestemming
We stromen nu door naar de 3-daagse Campagnetraining en de Campagnegroep. Door trouw te blijven aan je Zelf, aan jouw talenten en door te ondernemen met die talenten ontvouwt zich jouw carrière en geef je betekenis aan jouw loopbaan. En zo doende creëer je je bestemming!

In de wereld en de ander ontmoeten we onszelf
Eenmaal weer werkzaam in rollen en functies ontmoeten we in de wereld anderen en daarmee onszelf. We worden bevestigd in onze keuzen of op enig moment misschien juist ook weer niet. We kunnen weer aan het twijfelen raken en onszelf afvragen: ‘Zit ik hier wel op de juiste plek?’. In die bevestiging of in die twijfel ontmoeten we onszelf. We worden weer teruggeworpen op onze waarden, overtuigingen, drijfveren en talenten, en welke keuzen we daarbij willen of moeten maken.

In feite een soort leerloop, een terugkoppeling naar af, weer terug naar het analyseren van het Zelf.

‘’The universe is friendly’’
Wat ik nou zo mooi vind van the universe is dat ik in mijn leven oneindig vaak van de leerloop gebruik mag maken, er geldt geen limiet, geen 10-rittenkaart of zo. Steeds wéér mag ik opnieuw ergens iets van leren, onbeperkt. Stel je voor dat er wel een beperking zou gelden met een 10-rittenkaart en je op je 40-ste er achter komt dat je kaart inmiddels vol is ...

Zo bekeken vind ik the universe héél friendly!

Goed artikel?

Delen op

Careers that matter

© Van Ede & Partners. All rights reserved.