Podere del Vento

  • Dat jaar wilden wij nog een keer met z'n allen een tijdje samen zijn. Met de kinderen en de kleinkinderen. We hadden toch zeker iets te vieren. Die 40 jaar huwelijk zijn echt niet onopgemerkt voorbij gegaan.

          30 maart 2015

Wij wilden ergens naar een plek die voor ons allemaal iets moois zou bieden; rust, warmte, ruimte, een plek om elkaar weer eens echt te ontmoeten. Ruimte voor gesprekken, ruimte om te genieten van en voor de allerkleinsten en voor ons allemaal. 


"iedere dag was weer verrassend" 


Het werd een eeuwenoude Podere op een landgoed in het zuiden van Toscane. Gelegen boven op een heuvel, waar je in de avond de lucht violet en paars ziet kleuren. Iedere dag was weer verrassend. 

Die middag, na die Toscaanse lunch op het pleintje in het stadje, in de schaduw van het kerkje nog even nagenieten op een piepklein terrasje. De rust van het stadje op dat late middaguur was heerlijk bedwelmend. De dorpsagente met haar prachtig witte uniformpet, die druk gebarend loopt te bellen met een collega. Pronto........ en de rest kan en wil ik niet meer verstaan. Het hoort allemaal bij de taal van de namiddag in dat stadje. Flarden van klanken van een aria uit een van Verdi's opera's waaien zachtjes uit een van de openstaande ramen van de huizen, eeuwenoud, nooit geverfd, koel van binnen en een prachtig decor voor dat tijdstip. Enkele toeristen, die net als wij de siësta missen, slenteren nog over het pleintje.

Het "loslaten" is volkomen, niet volmaakt. Dit zou je iedereen willen geven. 

Dan ‘s avonds de gesprekken bij de wijn. Ik leer mijzelf weer eens kennen. Ik zie de ontwikkeling. De ouders met hun perikelen, de kleintjes met hun spel, hun talenten en hun vrolijkheid. Onze dochter verzwolgen in haar liefde en zorgen voor haar nog ongeboren kind. Dan een laatste knuffel voor het slapen gaan, "opa ik vind je toch zo lief". 

Aan de horizon is de hemel nog licht. Ik ruik de geur van het land. De krekels zwijgen en als je blijft kijken zie je in de verte toch nog een bliksemflits achter een wolk aan de horizon.

Goed artikel?

Delen op

Careers that matter

© Van Ede & Partners. All rights reserved.