Gouden ketens

  • Veel van de medewerkers in onder andere de financiële sector zitten met gouden ketens vast aan hun werkgever. Ze willen wel weg, maar hebben het idee dat het niet mogelijk is. Want ja, het inkomen … En dan ook nog een dertiende maand, leuke leaseauto, winstregeling, aandelenpakket, korting op hypotheek of verzekering. Ze hebben er hun leven op aangepast en voelen het loslaten ervan als een bedreiging.

    Jorrit de Jong       7 november 2016

Intussen werken ze binnen een functie en omgeving waarin ze zich niet meer thuis voelen. Vooral mensen in grote organisaties functioneren vaak binnen rigide structuren (lees meer in ons blog ‘Stop de robotisering van jezelf’). Hun werk wordt aan alle kanten ingeperkt en anderen bepalen wat ze de hele dag doen en hoe. In dit soort extreem competitieve omgevingen voelen veel mensen zich ook alleen staan. Collega’s zijn concurrenten die klaarstaan om ze af te rekenen op de kleinste fouten. Niet zelden voelen ze zich gestrest. Is dit nu de loopbaan waarvan ze altijd al droomden?

Kiezen voor jouw authenticiteit
Zelf was ik jarenlang bestuursvoorzitter. Besturen was iets dat ik ambieerde. Maar na verloop van tijd in die functie werd ik geconfronteerd met de beperkingen. Als bestuurder ben je vaak het sluitstuk van een breed gedragen beslissing. Het is lastig zelf zaken in gang te zetten. Er zijn diverse toezichthouders aan wie je verantwoording moet afleggen en richtlijnen die dicteren hoe je je bedrijf moet organiseren. Ik was afgedreven van mijn authenticiteit. Na 7 jaar koos ik voor het zelfstandig ondernemerschap en werd onder andere coach bij Van Ede & Partners. Weer dichtbij de passie in mijn leven.

Wil je het echt? Dan kan het!
Veel mensen zitten in de huidige tijd tussen droom en daad. Ze dromen van iets anders (lees meer in ons blog ‘Bezinning tijdens de zomervakantie en weer aan de slag’). Werk waarin ze vol passie hun talenten kunnen inzetten, maar de praktische aspecten houden ze tegen. Natuurlijk heeft zo’n stap o.a. financiële gevolgen. Dat houdt veel cliënten tegen. Ze zijn bang voor de consequenties om die gouden ketens te verbreken. Maar waar een wil is, is een weg, is mijn motto. Wil je het écht, dan kun je ook de offers brengen om je droom uit te laten komen. Veel cliënten worden fysiek ziek van hun werk. Hoe erg is het dan om wat in te leveren om van die klachten af te komen?

Je persoonlijke missie oppakken als uitdaging.
Het kan heel goed zijn om je comfortzone te verlaten. Wie vele jaren in dezelfde functie werkt, doet veel van zijn werk op de automatische piloot en raakt een beetje ingedut. Er is niets mis met overstappen en je persoonlijke uitdaging op te pakken. Ik deed het verschillende keren en volgde mijn eigen pad. Niet elke stap was natuurlijk een doorslaand succes. Maar zo’n zelfgekozen verandering is leerzaam. Het levert je veel kennis en ervaring op. Van bedrijven en sectoren en rollen, maar ook over jezelf. Je weet steeds beter wat je wel en niet wil en waar je persoonlijke kracht ligt. Dat geeft zelfvertrouwen en ook eventuele rust. Je uiteindelijke nieuwe werkgever profiteert daarvan. Laat je dus niet weerhouden door de gouden ketens. Als je echt wilt, kun je ze vanuit authenticiteit verbreken!

Goed artikel?

7 lezers vinden dit een goed artikel

Delen op

Careers that matter

© Van Ede & Partners. All rights reserved.