De Walnoot

  • Je kent ze wel, walnoten. Meestal koop je ze gepeld in zakjes of gedroogd als hele noten, maar ze groeien gewoon aan bomen die ook in Nederland voorkomen. Toen ik laatst op een winderige dag naar onze vestiging in Rotterdam liep (ja, ik heb het voorrecht om dichtbij te wonen), speurde ik de straat bij onze buren goed af. Zij hebben namelijk een mooie oude walnotenboom in de voortuin staan en soms heb je geluk. Toen ook, want ik vond drie grote walnoten op straat. Al lopend, kraakte ik er één en peuterde met enige moeite de inhoud eruit. Toen het vliesje van de verse noot eraf gehaald en de witte stukjes in m'n mond gestopt; lekker zacht, iets zoetig en puur natuur.

          25 februari 2015

Met een brede glimlach kwam ik ons Huis binnen en gaf Nel, onze office manager, een walnoot. De laatste hield ik voor later op die dag. Wat is het leven toch een feest.


"Snoei geeft bloei."


Toen ik eindelijk de kans kreeg om deze bijdrage te leveren, suggereerde Nel om het over de Walnoot te hebben; goed gezien van Nel! Want wat leert bovenstaande mij?

Dat je pas iets kunt vinden indien je ook daadwerkelijk op pad bent gegaan (letterlijk en figuurlijk). En dat de kans dat je iets vindt groter is indien je rekening houdt met de diverse omstandigheden. Waarbij het helpt als je focus hebt op hetgeen je zoekt. Dat een harde noot kraken op z'n tijd mooie dingen oplevert. Het afpellen van vliesjes ons dichter brengt bij zachtheid en puurheid. Genieten van klein geluk echte rijkdom oplevert. Geven aan anderen meer oplevert dan een goed gevoel. Het vooruitzicht op iets prettigs al bijna net zoveel oplevert als het bereiken ervan.

Ik draaf misschien wat door, maar het lijkt op hetgeen ik anderen (en mijzelf) toewens in een notendop: blijf in beweging, sta open voor je omgeving, weet waar je naar op zoek bent, pak je kansen, deel met anderen en geniet vooral van de kleine dingen!

De boom van m'n buren is vorige week zwaar gesnoeid; gelukkig vertrouw ik op het gezegde: "snoei geeft bloei". Op naar de toekomst!

Goed artikel?

Delen op

Careers that matter

© Van Ede & Partners. All rights reserved.