8 weekse Mindfulness Training

Mindfulness betekent met gerichte aandacht aanwezig in het hier en nu, zonder te oordelen. Dat klinkt eenvoudig, maar mindful leven vraagt om oefening want voordat je het weet verval je in automatische patronen en gedachtestromen. Door mindfulness te (be)oefenen, trainen we ons vermogen om de automatische piloot uit te schakelen en puur te ervaren wat er nu is. Dat helpt je om meer te genieten en beter om te gaan met vervelende of moeilijke dingen in het leven. Mindfulness vermindert stress, spanning en angst. Door middel van mindfulness vergroten we ons vermogen om bewust te kiezen hoe we op gebeurtenissen reageren.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze workshop of training?

Meld je hier aan

Wanneer

2 september 2019 19.00 - 21.30 uur

Data

De training bestaat uit 8 avondsessies + 1 stilte dag:

  • Maandag 2, 9, 16, 23 september & 7, 14, 21, 28 oktober van 19.00 – 21.30 uur
  • Stiltedag zaterdag 19 oktober van 10.00 – 16.00 uur

Programma

De 8-weekse MBSR (mindfulness based stress reduction) training is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode die stress vermindert, focus en concentratievermogen vergroot en een bijdrage levert aan het welzijn van deelnemers. De methode wordt gevormd door 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur, een stilte dag en huiswerk waarmee deelnemers thuis oefenen met behulp van een werkboek en geluidsopnames.
Tijdens de bijeenkomsten oefenen de deelnemers met verschillende meditatietechnieken zoals de lichaamsscan, zitmeditatie, loopmeditatie en yoga. Daarnaast is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over persoonlijke ervaringen met de oefeningen. Het genoemde huiswerk is een wezenlijk onderdeel van de training. Onderzoek wijst uit dat thuis oefenen van belang is voor de effectiviteit van de training. Deelnemers worden geacht om thuis ongeveer 45 minuten per dag te oefenen.

Resultaat

Deelnemers aan deze training geven aan dat ze door de training
• meer ontspannen zijn
• meer zelfvertrouwen hebben
• verminderde angst ervaren
• verminderde stress ervaren
• meer zelfacceptatie hebben
• beter beslissingen kunnen nemen in moeilijke situaties

Trainer 

De training wordt gegeven door Barbara van der Meer. Barbara is momenteel bezig met de post-master opleiding tot mindfulness trainer in het Radboud UMC en is reeds een ervaren en gecertificeerde yogadocent. Ze volgde diverse yoga en meditatie opleidingen en geeft wekelijkse lessen, organiseert workshops en retreats en trajecten voor yoga, meditatie, mindfulness en persoonlijk leiderschap in het bedrijfsleven. Daarnaast werkt Barbara voor bergsport organisatie Mountain Network als algemeen manager en expeditieleider op hoge bergen overal ter wereld. 

In het kader van supervisie binnen het Radboud UMC zal Barbara video-opnames van zichzelf maken. De deelnemers komen daarbij niet in beeld. 

Praktische informatie

Kosten € 295,= inclusief BTW / Dit is inclusief werkboek, digitale geluidsopnames en lunch tijdens de stiltedag
Trainer
  • Barbara van der Meer
Aantal deelnemers Minimaal 6, maximaal 14
Locatie ATELIER FOR YOU, Geert Grootestraat 4 in Arnhem

Aanmelden

Terug naar overzicht

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat