Leven en werken in AANdacht

Een 7 weekse training om te leren te ZIJN waar je bent. “Hoe gaat het ?” is een vraag die we meerdere keren per dag horen. Vaak is ons antwoord: “goed”. En bijna evenzo vaak begeleiden we ons antwoord met …druk….”. Wie zegt er tegenwoordig nog: “…ik heb de tijd…” ?

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze workshop of training?

Wanneer

15 mei 2019 van 10 - 12 uur
22 mei 2019 van 10 - 12 uur
29 mei 2019 van 10 - 12 uur
5 juni 2019 van 10 - 12 uur
12 juni 2019 van 10 - 12 uur
19 juni 2019 van 10 - 12 uur
26 juni 2019 van 10 - 12 uur

 

 Programma

Wij ervaren ons werk en ons thuis vaak als een plek waar geen rust meer is. Een permanente stroom van “to-do”-lijstjes, e-mails, telefoontjes, volgepropte agenda’s inclusief werkontbijt, de stapel weekendkranten en een bezet sociaal leven. De hoeveelheid informatie neemt elk jaar toe. Onze linkerhersenhelft (ratio, ordening & planning) kraakt in al zijn voegen. Doet verwoede pogingen om grip te blijven houden en om in control te blijven. We gaan gebukt onder de zorgen voor morgen de last van het verleden. Maar we vergeten te leven in het NU. We zijn niet meer waar we zijn, maar denken aan wat beter had gekund of dat wat nog moet komen.

Deze training is een kennismaking met meditatie/mindfulness en gaat je helpen om meer in aandacht te leven, om meer te zijn waar je bent. Om je gedachten te bezien, maar je er niet door te laten meeslepen. Zoals een oude Zenmeester eens antwoordde op de vraag wat het doel is van het leven: “als ik houthak, hak ik hout; als ik eet dan eet ik en als ik slaap dan slaap ik”. Hoe bedrieglijk eenvoudig, maar… hoe vaak zitten wij te eten en denken dan: “ik moet nog houthakken”. En zo gaan vele maaltijden (en vele momenten) voorbij zonder aandacht voor wat je op dat moment doet. 

Wat levert het je op?

  • Liefde voor meditatie
  • ademhalingstechniek om vlot weer in het hier en nu te zijn
  • tijdig aanvoelen van stress en daarmee om kunnen gaan
  • meer focus en concentratie
  • meer rust en aandacht voor uzelf en voor de ander
  • afstand tot uw gedachten: bewust-zijn dat u niet je denken bent
  • waardering voor je intuïtie

Werkmethode

Het is een praktische en ervaringsgerichte training. Zeven bijeenkomsten van 2 uur, waarbij verschillende oefeningen en meditatievormen zullen worden aangeboden. Elke bijeenkomst wordt een thema behandeld en worden ervaringen uitgewisseld. Tussen de bijeenkomsten oefent u thuis. U krijgt een werkboek met achtergrondinformatie en oefeningen.            

Programma in het kort                          

De bijeenkomsten duren 2 uur en zijn op woensdagochtend. Inloop vanaf 9.45 u. We starten stipt om 10 u. Einde 12 u.

Elke bijeenkomst starten we met mediteren, dan een qigong oefening en dan weer mediteren. De duur van de meditatie breiden we uit in de loop van de cursus. Vervolgens wisselen we ervaringen uit, nemen we het thema en huiswerk door. De volgende thema’s komen aan bod:

1. Houding
2. Adem
3. Hart
4. Gevoel
5. Presencing
6. Tijd
7. Intuïtie

Praktische informatie   
 Trainer  Jan Brinkman
 Locatie  Delftweg 127, 3043 NH Rotterdam Overschie
 Aantal deelnemers  minimaal 6, maximaal 12 deelnemers
 Aanmelden  rotterdam@vanede.nl
 Inlichtingen  j.brinkman@vanede.nl; 06 13 00 43 26
 Materiaal  U krijgt een losbladige map. Na elke sessie worden teksten uitgedeeld voor de volgende sessie
 Meenemen  Soepele kleding. Desgewenst uw eigen meditatiekussen of bankje. Er zijn kussens en matten aanwezig
 Voorwaarden

 Deelname vraagt vooraf afstemming met je consulent

Op tijd komen, deelname aan alle lessen (indien verhinderd, bespreken met trainer), gedurende de lesperiode thuis elke dag mediteren

 Kosten

Voor cliënten 1 consulent uur

Voor niet-cliënten € 320,00 excl. BTW

 

 

Praktische informatie

Kosten
Trainer
Aantal deelnemers
Locatie Noordsingel 117
3035 EM Rotterdam
Terug naar overzicht

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat