Onderhandelen en beïnvloeden in de praktijk

Onderhandelen en beïnvloeden doen we allemaal, dagelijks. Met onze partner, van ons kind of een ouder, met buren, met een collega of van een opdrachtgever. En niet in de laatste plaats met jezelf! Onderhandelen is ongemerkt een veel voorkomende bezigheid. Maar hoe verloopt een dergelijk proces? Hoe communiceer je effectief? Met welk doel ga je aan de slag? Gaar het over beïnvloeden of betreft het eigenlijk een onderhandeling? Moet je hoog inzetten of juist meeveren? Is onderhandelen met een win-win voor ogen mogelijk? Hoe pak je dat aan en wat zijn daar de consequenties van? Welke voorkeursstijl van onderhandelen, beïnvloeden en communiceren heb je? Welke stijl is in welke situatie het meest effectief?

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze workshop of training?

Wanneer

13 mei 2019 van 10.00 tot 17.00 uur

Voor wie

Voor een ieder die effectiever wil beïnvloeden, onderhandelen en communiceren.

Programma

In onze training “Onderhandelen en beïnvloeden in de praktijk” wordt het proces van onderhandelen en beïnvloeden ontrafeld en gaan we vooral in op het houding- en gedragsaspect.  We gaan nader in op de diverse stijlen en welke effect deze sorteren. Je krijgt meer inzicht in je eigen voorkeurstijl en leert andere stijlen toe te passen. De opgedane kennis leert je effectief communiceren. Je krijgt ook antwoord op vragen als: 

  • Wat wil ik eigenlijk bereiken met mijn beïnvloeding en communicatie?
  • Kan en mag ik dat wel vragen?
  • Hoe ervaart die ander mijn stijl?
  • Wanneer is beïnvloeden onderhandelen en welk proces ligt daaraan ten grondslag?
  • Over- of ondervraag ik niet?
  • Hoe bereid ik mij voor?
  • Hoe krijg ik door mijn communicatie anderen mee?

Wat brengt het je?

Je leert de verschillende stijlen van onderhandelen en beïnvloeden te herkennen, weet hoe effectiever te communiceren, herkent het effect van houding en gedrag en weet escalatie te voorkomen door dichtbij jezelf en de ander te blijven. Onderhandelen en beïnvloeden met een win-win resultaat als doel.

Praktische informatie                                  
 Kosten cliënten 1,5 gespreksuren ten laste van je budget                                      
 Trainers Huib Bartels en Tineke Pacqué
 Locatie Van Ede & Partners Den Haag 
 Aantal deelnemers minimaal 6, maximaal 12

Bij annulering van je deelname binnen 1 week voor aanvang van de workshop zijn wij genoodzaakt om het volledige verschuldigde bedrag voor deelname in rekening te brengen. Annulering dient schriftelijk te geschieden.

 

Praktische informatie

Kosten
Trainer
Aantal deelnemers
Locatie Klatteweg 107
2597 KA Den Haag
Terug naar overzicht

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat