Masterclass Excellent Onderhandelen

Heeft u belangstelling in onderhandelingsvaardigheden tegen de achtergrond van het conflict-bemiddelingsproces? Dan spreekt deze Masterclass u mogelijk aan.

Wanneer?

23 april 2019

09.15 - 17.15

24 april 2019

09.15 - 17.15

Voor wie

Iedereen die belangstelling heeft in onderhandelingsvaardigheden tegen de achtergrond van het conflict-bemiddelingsproces.

Programma

Onderhandelen is een kunst. Vandaar ‘Masterclass’.
Voor het programma van deze tweedaagse intensive maken we gebruik van de expertise van Het Amsterdams ADR (Alternative Despute Regulation) Instituut*. Tijdens de Masterclass passen we de Harvard – methode toe en komen zowel basisbegrippen als onderhandelingsvaardigheden aan bod. De Harvard – methode benadert het onderhandelen tegen de achtergrond van het conflict-bemiddelingsproces, dus het gezamenlijk zoeken naar oplossingen daar waar, naast gemeenschappelijke belangen, ook tegengestelde belangen zijn.

Het programma van de Masterclass zal (onder andere) de volgende onderwerpen omvatten:

• Dynamiek van onderhandelen
• Omgaan met belangentegenstellingen
• Eerste bod
• Harvard regels
• Van standpunt naar belang
• Objectieve Criteria
• Bazo (Beste Alternatief Zonder Overeenkomst)
• Het openen van de onderhandelingen
• Fasering van het onderhandelingstraject

Werkvorm

Hoewel we basiskennis aanbieden, ligt het zwaartepunt van de Masterclass in interactieve werkvormen en praktisch oefenen.

Voorbereiding

Lees graag het boek Excellent Onderhandelen van Fisher, Ury en Patton voorafgaand aan de Masterclass. Wij sturen u dit boek 2 - 3 weken voor aanvang van de Masterclass.

Wat deelnemers zeggen over deze Masterclass

Zeer goede kwaliteit, Maarten heeft kennis van zaken en droeg veel praktijkvoorbeelden aan uit zijn mediationpraktijk. Er is veel gelegenheid voor eigen inbreng en de kans om zelf met opdrachten aan de slag te gaan. Maarten staat mijlenver boven de stof en kan zaken dus op diverse manieren benaderen. De opgedane kennis is in mijn werk direct toepasbaar.Wij hopen u te verwelkomen!

 

Praktische informatie
Kosten

€ 750 (excl. BTW) voor cliënten en alumni van Van Ede & Partners (in sommige gevallen kan deelname in overleg met uw consulent ten laste van uw traject worden gebracht)
€ 1.000 (excl. BTW) voor overige deelnemers

Trainer  Maarten Bakker
Locatie  Olympisch Stadion 41
Amsterdam 

(klik hier voor een routebeschrijving en informatie over parkeren)
Aanmelden via U kunt zich tot uiterlijk 8 april a.s. aanmelden. 
Bent u cliënt bij Van Ede & Partners? Dan kunt u zich via uw consulent aanmelden. 

   
*Het Amsterdams ADR (Alternative Despute Regulation) Instituut
Het Amsterdams ADR Instituut is gespecialiseerd in opleidingen en vaardigheidstrainingen voor professionals. Het werkt samen met de Universiteit van Amsterdam. Deze verbintenis zorgt voor een constante vakinhoudelijke toetsing op wetenschappelijk niveau.

Terug naar Agenda

 

CAREERS THAT MATTER

© Van Ede & Partners. All rights reserved.