Kunst als bondgenoot

Met een groep gaan we naar het Gemeentemuseum Den Haag om individueel in dialoog te gaan met een kunstwerk als ingang voor de beantwoording van een actuele wezenlijke vraag of dilemma.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze workshop of training?

Wanneer

20 maart 2019 van 10.00 - 1300 uur

 

Voor wie

Je hebt een punt bereikt waarbij een vraag blijft “hangen”. Met denken en praten heb je het antwoord nog niet gevonden.

Programma

Alles in het universum resoneert is het uitgangspunt voor deze workshop. Zo bezien is kunst een manifestatie van vorm en energie vanuit bedoeling. Dat betekent dat een uiting van kunst -naast de bedoeling van de maker - ook collectieve, existentiële informatie in zich draagt waar de maker bewust of onbewust door beïnvloed is. Op al die informatielagen kunnen wij ons afstemmen en dat kan helpen en nieuwe inzichten geven bij de beantwoording van onze vragen.
Op die manier geven we, door mee te resoneren, kans aan wat nog in ons onbewuste huist om naar voren te komen en te integreren in ons zijn.

Werkwijze

Aan de hand van een meegenomen actuele vraag – die je aan het begin van de workshop desgewenst aanscherpt in tweetallen – ga je in dialoog met een kunstwerk wat je treft. Het is niet nodig om verstand van kunst te hebben of om iets over het kunstwerk te weten. Sterker nog, je versterkt het proces als je er zo open mogelijk ingaat. We starten met een ‘close reading’ gevolgd door een associatieve dialoog. Daarna bespreek je je ervaring in tweetallen en sluiten we gezamenlijk af.

Wat brengt het je?

Verfrissing en een bredere blik. Inspiratie om verder en anders met je vraag aan de slag te gaan. Mooie ontmoetingen.

Praktische informatie   
Kosten cliënten: De workshop zelf is gratis, wel betaal je zelf de toegang voor het museum (gratis met museumjaarkaart!) en de koffie.
Trainer: Margreet van Dongen
Locatie:  We starten om 10.00 uur in het museumcafé.

Aantal deelnemers:

minimaal 6, maximaal 12

 

Praktische informatie

Kosten
Trainer
Aantal deelnemers
Locatie Klatteweg 107
2597 KA Den Haag
Terug naar overzicht

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat