De kracht van het woordgebruik

Deze workshop richt zich op het formuleren van vragen en het belang van de taal en de woorden. De benadering en methodiek daarvan worden besproken. Hoe kom je achter de vraag die onder je vraag ligt of onder de vraag van iemand anders ? Hoe zorg je er voor dat je antwoord krijgt op wat je wilt weten ?

Wanneer?

23 januari 2019

09.00 tot 13.00 uur

Voor wie

Als je de Visieworkshop hebt gevolgd en nu wilt leren je vragen helder te formuleren. In deze workshop wordt je geholpen met het formuleren van je persoonlijke vragen. Welke woorden gebruik je en wat zeggen deze woorden over je? Onder bijna iedere vraag liggen vooronderstellingen van de vrager. Wat is de vraag achter de vraag? Hoe kun je deze herkennen bij jezelf en bij anderen en hoe ga je daarmee om?

Programma

De workshop is praktisch en interactief en bestaat onder meer uit

  • Methode en benaderingen
  • Vooronderstellingen (interactief)
  • Herformulering van de vragen (interactief)

 Voorbereiding

Deelnemers wordt gevraagd om 5 dagen voor de workshop een eigen vraag in te sturen.

Wat brengt het je?

Deelnemers leren het belang van een goede vraag kennen en de diverse aspecten die een vraag beïnvloeden. Je wordt gestimuleerd te denken over wat je met je eigen woordgebruik bedoelt en alert te zijn op dat van de ander. Je wordt je bewust van het belang van de taal. Daardoor kunt je jouw eigen vraag (her-) formuleren en kun je de vragen van anderen helderder en effectiever tegemoet treden.

Praktische informatie    
Kosten geen kosten voor cliënten
Trainer Ties Ament
Locatie Van Ede & Partners Den Haag
Aantal deelnemers maximaal 8

Terug naar Agenda

 

CAREERS THAT MATTER

© Van Ede & Partners. All rights reserved.