Werken met karakterstructuren

Werken met mensen is mensenwerk. Iedereen kent de invloed van relaties op de werkvloer. Ze kunnen je werkplezier verhogen en verpesten. Relaties zijn een wisselwerking. Jij bent mens, de ander is mens. Elk mens heeft patronen en mechanismes die gebaseerd zijn op denkbeelden en overtuigingen. Patronen kunnen helpen of remmen. De patronen die remmen of blokkeren, zijn meestal de patronen die actief worden wanneer iemand onder druk komt door stress, conflict of prestatiedruk. Je spreekt dan van een verdedigingsmechanisme, oftewel een karakterstructuur. Het kijken vanuit karakterstructuren geeft een effectief handvat en een invalshoek waarmee je valkuilen in samenwerking, communicatie en in conflictsituaties makkelijker kunt herkennen en pareren. Zowel door het bewustzijn op je eigen patronen, als inzicht in die van anderen

Wanneer?

14 januari 2019

10.00 - 17.00 uur

Voor wie

Cliënten die nieuwsgierig zijn naar het werken met karakterstructuren en een stap dieper willen zetten in het bewust worden van de eigen patronen en valkuilen in contact met anderen.

Programma

Er zijn zes karakterstructuren en elk heeft eigen kwaliteiten, valkuilen en patronen. Tijdens de workshop onderzoek je welke karakterstructuur bij jou het meest actief is. Je leert de kenmerken van alle structuren zodat je die herkent en erkent.

Wat brengt het je

Beter inzicht in karakterstructuren, hetgeen je in staat stelt om dieperliggende patronen te herkennen bij anderen en bij jezelf.

Door wie

Tijn Ponjee is als (assessment)psycholoog en consulent verbonden aan de vestiging Van Ede & Partners in Arnhem. Zij verzorgt deze workshop vanuit haar jarenlange ervaring en expertise in het werken met karakterstructuren voor individuen en teams. Zij heeft in 2011 een handboek over karakterstructuren geschreven en een online test ontwikkeld. Voor meer informatie over karakterstructuren en de (gratis) test kun je alvast kijken op www.karakterstructuren.com.

Praktische informatie   
Kosten   Deelname en eventuele kosten altijd in overleg met begeleidende consulent/psycholoog. Eén uur ten laste van begeleidingstraject (ééndaagse workshop)
Trainer  Tijn Ponjee 
Locatie Van Ede & Partners is Arnhem
Aantal deelnemers  Minimaal 6, maximaal 12

 

Terug naar Agenda

 

CAREERS THAT MATTER

© Van Ede & Partners. All rights reserved.