Gezonde ambitie

Doen wat je wilt maar niet doet

Wanneer?

26 juni 2018

13.30 - 16.30 uur

Programma

Ambitie is voor velen een woord met een negatieve bijklank. Het doet teveel denken aan eerzucht en het najagen van status en erkenning. Ambitieuze mensen, zo is de vaak gehoorde gedachte, zijn zelfzuchtig en constant verwikkeld in een competitieve ratrace naar de top.  Deze gedachtegang is overigens verre van nieuw. Al ten tijde van de oude Romeinen kon je in de gevangenis geraken door het tonen van een teveel aan ambitie! En in het meer recente verleden sprak een man die naar mijn mening toch echt niet wars was van persoonlijke ambities, oud-president Barack Obama, bij zijn aantreden over de lege ambitie van uiterlijk succes, waarin uiterlijkheden boven inhoud en substantie gaan, beroemdheid boven karakter en kortlopende winst boven blijvende prestaties.[1]

In deze workshop gaan we op een meer positieve manier naar het begrip ambitie kijken. We onderzoeken wat ambitie voor ons persoonlijk betekent, waarbij  het streven is om iedere deelnemer naar huis te laten keren met een aantal ambitieuze doelstellingen, die het beste in hem of haar naar boven halen.

[1] Obama, B. Remarks by the President at Arizona State University commencement. 2009. The White House: Office of the Press Secretary.

 Wat brengt het u?

  • Een helder begrip van het fenomeen ambitie
  • Een verdieping van het persoonlijk concept van succes.
  • De do’s en dont’s bij het formuleren van ambitieuze doelstellingen
  • Bruikbare adviezen voor het ontwikkelen van wilskracht
  • Een drietal ambitieuze doelstellingen om meteen mee aan de slag te gaan.

Praktische informatie

Trainer  Cees Harmsen
 Locatie Van Ede & Partners Groningen
 Aantal deelnemers     minimaal 8 en maximaal 12
 Kosten geen
 Aanmelden groningen@vanede.nl of 050 312 34 85

 

Terug naar Agenda

 

CAREERS THAT MATTER

© Van Ede & Partners. All rights reserved.