Werken met Karakterstructuren

Werken met mensen is mensenwerk. Iedereen kent de invloed van relaties op de werkvloer. Ze kunnen je werkplezier verhogen en verpesten. Relaties zijn een wisselwerking. Ieder mens heeft patronen en mechanismes die gebaseerd zijn op denkbeelden en overtuigingen. Patronen kunnen helpen of remmen. De patronen die remmen of blokkeren, zijn meestal de patronen die actief worden wanneer iemand onder druk komt. Je spreekt dan van een verdedigingsmechanisme, oftewel een karakterstructuur. Het kijken vanuit karakterstructuren geeft een effectief handvat en een invalshoek waarmee je valkuilen in samenwerking, communicatie en in conflictsituaties makkelijker kunt herkennen en pareren.

Wanneer?

28 mei 2018

13.00 -17.00 uur

Voor wie

Cliënten die nieuwsgierig zijn naar het werken met karakterstructuren en een stap dieper willen zetten in het bewust worden van de eigen patronen en valkuilen in contact met anderen.

Programma

Er zijn zes karakterstructuren en elk heeft eigen kwaliteiten, valkuilen en patronen. Tijdens de workshop onderzoek je welke karakterstructuur bij jou het meest actief is. Je leert de kenmerken van alle structuren zodat je die herkent en erkent. 

Wat brengt het u?

Beter inzicht in karakterstructuren, hetgeen je in staat stelt om dieperliggende patronen te herkennen bij anderen en bij jezelf.


Door wie

Tijn Ponjee is als (assessment)psycholoog en consulent verbonden aan de vestiging Van Ede & Partners in Arnhem. Zij verzorgt deze workshop vanuit haar jarenlange ervaring en expertise in het werken met karakterstructuren voor individuen en teams. Zij heeft in 2011 een handboek over karakterstructuren geschreven en een online test ontwikkeld. Voor meer informatie over karakterstructuren en de (gratis) test kun je alvast kijken op www.karakterstructuren.com.

Praktische informatie  
Kosten Er zijn geen kosten voor deze halfdaagse workshop
Trainer Tijn Ponjee
Locatie


Van Ede & Partners Zeist  (Koetshuis)
Boulevard 14, 3707 BN  Zeist

Aantal deelnemers minimaal 6, maximaal 12
Aanmelden  via zeist@vanede.nl na overleg met je consulent

Terug naar Agenda

 

CAREERS THAT MATTER

© Van Ede & Partners. All rights reserved.