Kunst als bondgenoot

Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel. Om je ziel te zien een kunstwerk. George Bernard Shaw Met een groep gaan we naar het Gemeentemuseum Den Haag om individueel in dialoog te gaan met een kunstwerk als ingang voor de beantwoording van een actuele wezenlijke vraag of dilemma.

Wanneer?

14 december 2018

van 10.00 tot 13.00 uur

Voor wie

Je hebt een punt bereikt waarbij een vraag blijft “hangen”. Met denken en praten heb je het antwoord nog niet gevonden.

Programma

Alles in het universum resoneert is het uitgangspunt voor deze workshop. Zo bezien is kunst een manifestatie van vorm en energie vanuit bedoeling. Dat betekent dat een uiting van kunst -naast de bedoeling van de maker - ook collectieve, existentiële informatie in zich draagt waar de maker bewust of onbewust door beïnvloed is. Op al die informatielagen kunnen wij ons afstemmen en dat kan helpen en nieuwe inzichten geven bij de beantwoording van onze vragen.
Op die manier geven we, door mee te resoneren, kans aan wat nog in ons onbewuste huist om naar voren te komen en te integreren in ons zijn.

Werkwijze

Aan de hand van een meegenomen actuele vraag – die je aan het begin van de workshop desgewenst aanscherpt in tweetallen – ga je in dialoog met een kunstwerk wat je treft. Het is niet nodig om verstand van kunst te hebben of om iets over het kunstwerk te weten. Sterker nog, je versterkt het proces als je er zo open mogelijk ingaat. We starten met een ‘close reading’ gevolgd door een associatieve dialoog. Daarna bespreek je je ervaring in tweetallen en sluiten we gezamenlijk af.

Wat brengt het je?

Verfrissing en een bredere blik. Inspiratie om verder en anders met je vraag aan de slag te gaan. Mooie ontmoetingen.

Praktische informatie  
Kosten: De workshop zelf is gratis, wel betaal je zelf de toegang voor het museum (gratis met museumjaarkaart) en de koffie.
Trainer: Margreet van Dongen
Locatie: We starten om 10.00 uur in het museumcafé
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12

Terug naar Agenda

 

CAREERS THAT MATTER

© Van Ede & Partners. All rights reserved.