Menu Otgonchimeg Andryei

Ogi.

IK LEERDE MIJN HART VOLGEN.

Jaarlijks stelt Van Ede & Partners kosteloos twee plaatsen voor loopbaanbegeleiding beschikbaar aan twee vluchtelingstudenten. Een van hen was Otgonchimeg (Ogi) Andryei (31) uit Mongolië, die met hulp van adviseur Michel Wysmans leerde om haar hart te volgen en voor een loeizwaar traineeship koos.
 • Naam cliënt

  Otgonchimeg Andryei

 • Uitdaging

  Hoe verwerf ik als jonge vluchtelinge uit Mongolië een plaats in de Nederlandse samenleving en lever ik de optimale bijdrage?

 • Oude functie

  Financieel medewerker bij een mkb-bedrijf

 • Nieuwe functie

  Trainee bij de Belastingdienst en bijbehorende driejarige opleiding op Nyenrode

 • Duur proces

  Een jaar

 • Consulent

  Michel Wysmans


het werd tijd voor een sprong in het diepe


Dat ik goed was met cijfers, wist ik. Op het moment dat ik bij Michel terechtkwam, had ik al een hbo-diploma Accountancy en een tijdelijk contract op zak als financieel medewerker bij een bedrijf. Toch besloot ik dat het tijd was voor een sprong in het diepe. Ik werkte heel hard, maar ik werd er niet gelukkig van.

Dus werd mijn hart en intuïtie leren volgen de rode draad in het begeleidingstraject. Een jaar lang kwamen Michel en ikzelf regelmatig bij elkaar voor individuele gesprekken. Ook volgde ik een aantal trainingen en nam deel aan groepsgesprekken. Allemaal om erachter te komen wat ik wil en hoe ik optimaal gebruik kan maken van mijn talenten.


toen de mail kwam dat ik was toegelaten, was ik in de zevende hemel.


Gaandeweg kwam een lang gekoesterde wens bij mij bovendrijven: werken bij de Belastingdienst. Meer precies: een baan als controller bij de Belastingdienst. Voor mij is de Belastingdienst een instelling die onze democratie goed helpt functioneren. Daar gaat een bepaald niet eenvoudig opleidingstraject aan vooraf. Bovendien worden daar maar een handjevol mensen voor toegelaten. Een jaar geleden was ik dat avontuur nooit aangegaan. Maar nu besloot ik het erop te wagen. Wekenlang heb ik me voorbereid op het assessment. Toen de mail kwam dat ik was toegelaten, was ik in de zevende hemel. Inmiddels ben ik bezig met mijn traineeship. Het is zwaar, maar ik geniet ervan. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen.

Lees hier verder over de CSR partnerships die Van Ede & Partners heeft met het UAF, VluchtelingenWerk Nederland en Stichting Vluchteling om vluchtelingen naar werk te begeleiden.

 

MICHEL OVER OGI

Als adviseur ontmoet ik tientallen cliënten per jaar. Op een gegeven moment weet je wat iemands mogelijkheden zijn. Zodra Ogi hier binnenkwam, wist ik: er zit een heel intelligente, getalenteerde dame voor me. Een enorme doorzetter, die in haar jonge leven al heel wat voor de kiezen heeft gehad en haar kracht heeft getoond. Toch voelde ze zich nog onzeker over haar kunnen.
Michel Wysmans
Onder die onzekerheid bleek een enorme ambitie en maatschappelijke betrokkenheid te liggen, ontdekten we samen. Dat is de kracht van deze coaching. We halen de drijfveren van mensen naar boven die dieper gaan dan 'geld verdienen' en 'zelfvoorzienend zijn'. Als je weet wat je écht wilt en kunt bijdragen, kun je veel meer je eigen koers gaan varen. Ik twijfel er niet over dat Ogi een mooie loopbaan tegemoet gaat. Het talent en de kracht had ze altijd al in zich. We hebben het slechts naar boven gehaald.' Ogi’s zoontje van 11 verwoordt het misschien nog wel het beste: 'Mijn mama werkt bij de Belastingdienst. Daar moet je wel heel slim voor zijn!'. Dat heeft hij goed gezien!
Over Michel Wysmans

Careers that matter

© Van Ede & Partners. All rights reserved.