Menu Monique van der Heijden

Monique.

“Ik heb mijn oude passie hervonden in mijn nieuwe baan”

Monique van der Heijden werkte 20 jaar bij de Rabobank, in allerlei functies, totdat ze in 2016 boventallig werd. Een hard gelag, maar het leidde er uiteindelijk toe dat ze nu haar hart volgt en doet wat ze écht wil.
 • Naam

  Monique van der Heijden

 • Uitdaging

  Hoe vind ik een nieuwe bestemming nu ik boventallig ben geworden? En hoe blijf ik daarbij vertrouwen in mijn eigen kracht?

 • Oude functie

  Implementatiemanager bij een grote bank

 • Nieuwe functie

  Senior Business Consultant bij Accessibility

 • Duur proces

  4 maanden

 • Consulent

  Sakira Lanting

Na mijn studie kreeg ik al snel een baan bij de Rabobank, en daar ben ik altijd gebleven. De laatste vijf jaar hield ik me als senior implementatie-/verandermanager vooral bezig met complexe verandertrajecten bij lokale banken. Ondertussen werden ook in de landelijke organisatie veranderingen doorgevoerd, en werd ik ten slotte zelf boventallig. Zo moest ik na 20 jaar op zoek na een andere werkgever. En nam ik, op aanraden van kennissen, contact op met Van Ede & Partners.

Het oriënterende gesprek bij Van Ede & Partners voelde meteen goed. Ik merkte dat ik echt gezien werd en me niet anders voor hoefde te doen dan ik ben. En ik had het gevoel dat het goed zou komen. Al in het eerste gesprek kwam naar voren waar ik aan zou willen en moeten werken: ik realiseerde me al een tijd dat ik altijd gedaan heb wat van me werd gevraagd. Wat anderen van mij verwachtten. Ik ging te weinig uit van mijn eigen kracht en mijn eigen drijfveren.

Tijdens het schrijven van de zelfanalyse – een van de eerste onderdelen van het traject - ervoer ik dat het lastig was om mijn eigen verleden te doorleven. De gesprekken met de psycholoog gaven me voldoende vertrouwen om terug te kijken en mijzelf te accepteren zoals ik ben. En daar ook mijn kracht in te ontdekken. Ook in de groepssessies bij Van Ede & Partners voelde ik me veilig en kon ik mezelf laten zien en horen. Zo viel veel op z’n plek. En groeide mijn zelfvertrouwen: ieder mens is het waard gezien en gehoord te worden. Ik ook.

Nu kan ik eindelijk gehoor geven aan wat ik werkelijk wil: mensen zien en in hun waarde erkennen. Iets lag mijn hart bij iets wat ik eerder mijn leven al met veel passie had gedaan: als interviewer bij de ziekenomroep van een ziekenhuis gaf ik een podium en een stem aan kwetsbare groepen. Toen ik in een groepssessie bij Van Ede & Partners weer terug kroop in die oude rol, begon de energie meteen weer te stromen. En dat kreeg ik ook terug: “Wat een kracht, energie en zelfvertrouwen straalt uit elke beweging en elk woord als jij het podium beklimt!”

Talkshow host ben ik niet meer geworden, maar mijn nieuwe baan sluit wel heel goed aan bij wat ik echt wil en waar mijn kracht ligt. Ik vond ‘m sneller dan verwacht, bij een sociale organisatie die zich inzet voor een toegankelijk internet. En daarmee een podium geeft aan mensen die bijvoorbeeld slechtziend of slechthorend zijn of een andere beperking hebben die het gebruik van internet beïnvloedt. In mijn pitchpresentatie, die gold als sollicitatie, viel ik op tussen de andere kandidaten door mijn enthousiasme, bevlogenheid en zorgvuldige voorbereiding. Het salaris is duidelijk minder dan bij de bank, maar daar heb ik me overheen gezet. Want het voelt geweldig om in zo’n fijn team iets te doen wat volkomen bij me past.

Klik hier voor Monique's LinkedIn profiel

Sakira over Monique

Haar uitstraling, energie en enthousiasme. En tegelijkertijd haar kwetsbaarheid en sensitiviteit. Ondanks dat Monique in haar leven moeilijke situaties doormaakte waarin ze niet gezien werd, gekwetst werd, bleef ze diep van binnen in verbinding. En hield ze haar niet te stuiten levenskracht.
Sakira Lanting
Door haar te zien en zien zoals ze is en haar aan te spreken op haar kracht. Door daar liefdevol naar te kijken, bouwde Monique weer zelfvertrouwen op. Voor haar was ook de ruimte om haar kwetsbaarheid te kunnen ervaren belangrijk.
Over Sakira Lanting

Careers that matter

© Van Ede & Partners. All rights reserved.