Menu Marieke Foekema - Zeist

Marieke.

Inzicht in mijn drijfveren en kwaliteiten voelde als een cadeau.

Marieke probeerde zich aan te passen aan haar baan, in plaats van andersom. Dankzij haar traject bij Van Ede & Partners leerde ze weer naar haar hart te luisteren en voor zichzelf te kiezen.
 • Naam

  Marieke Foekema

 • Uitdaging

  Werkte in een organisatie waarin zij niet paste; kon zich niet vinden in de normen en waarden. Doordat ze van zichzelf eiste dat zij overal zou moeten kunnen werken, ging zij over haar eigen grenzen heen om aan de wensen van de organisatie te kunnen voldoen.

 • Oude functie

  Human Resources Business Partner in een zorginstelling

 • Nieuwe functie

  Senior HR-Adviseur bij de faculteit Bètawetenschappen aan de Universiteit Utrecht

 • Duur proces

  4 maanden

 • Consulent

  Floris Wijers

Ik realiseerde mij steeds meer dat ik bij een organisatie werkte waar ik niet paste, en dat de normen en waarden van de organisatie anders waren dan die van mij. Er was te weinig ruimte voor wat ik belangrijk vond. Toch vond ik van mijzelf dat ik mij moest aanpassen. Als professional moet je toch overal kunnen werken? Nee dus, zo weet ik nu en ik besloot de organisatie te verlaten. Een van mijn oud-collega’s had goede ervaringen met Van Ede & Partners. Hij vertelde mij vol enthousiasme over het traject en wat dat hem had opgeleverd. Daarom besloot ik om bij mijn vertrek begeleiding door Van Ede & Partners te bedingen.


Ik wilde ontdekken wat mij tegenhield om keuzes te maken vanuit mijn hart.


Ik wilde weer nieuwe keuzes maken vanuit mijn hart, in plaats van vooral op rationele gronden. Om dat goed te kunnen, had ik behoefte aan meer inzicht in mijn kwaliteiten en valkuilen, om van daaruit een nieuwe richting te kunnen bepalen. Ik vroeg me af of mijn vakgebied, HR, nog wel bij mij paste. En natuurlijk in welke omgeving ik weer tot bloei zou kunnen komen. Daarnaast wilde ik ontdekken wat mij tegenhield om keuzes te maken vanuit mijn hart.

Wat me heel erg heeft geholpen, was inzicht in mijn drijfveren en kwaliteiten. Dat voelde als een cadeau, waardoor ik weer meer in mijn kracht kwam te staan. Het hielp mij ook om keuzes uit het verleden te kunnen verklaren. In de training Visieontwikkeling kreeg ik de eerste bouwstenen om mij op de toekomst te richten. De profieltraining en de gesprekken met mijn consulent waren waardevol om concreter te worden. Ik kwam daardoor dichter bij mijzelf. Ik kreeg zicht op wie ik werkelijk ben en wat ik te bieden heb en werd bewust van mijn missie op een dieper niveau. De feedback van de groepsleden in de diverse trainingen – allemaal mensen met verschillende achtergronden – was daarbij zeer behulpzaam. Het schrijven van de zelfanalyse gaf me inzicht in de weg dit ik heb bewandeld. Gaandeweg ontdekte ik dat het HR-werkveld wel degelijk bij mij past. Ik hervond het vertrouwen in mijzelf, in mijn kracht en in mijn kunnen. Het was een kort en intensief traject.


Zélf de regie nemen over mijn traject, dat was voor mij heel belangrijk.


Natuurlijk gaat het bij Van Ede & Partners over werk. Maar het meest waardevolle was voor mij de focus op persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Daardoor had ik het gevoel dat het écht ergens over gaat. Zonder franjes kom je tot de essentie. En ik kom graag tot de essentie. Ik heb hele goede herinneringen aan de sfeer in de groep waarmee ik de visietraining deed. Tijdens mijn traject ben ik écht gefaciliteerd door Van Ede & Partners. Zélf de regie nemen over mijn traject, dat was voor mij heel belangrijk. Het ging over wat ík nodig had. Waar ik van mezelf eiste dat ik op elke vraag het antwoord moest weten, mocht ik hier ook even stilvallen. Ook de gelegenheid om nieuwe contacten op te doen met andere cliënten vond ik waardevol. Cliënten bij Van Ede & Partners wisselen veel ervaringen met elkaar uit.

Het gaat nu heel goed met mij. Ik heb de baan gevonden waarin ik uitdaging vind, in een omgeving die mij boeit en waar ik goed tot mijn recht kom. Ik ben mij veel bewuster van mijn kwaliteiten en drijfveren. Het geeft rust dat ik van mijzelf niet overal een antwoord op hoef te hebben. Ik durf daardoor ook meer op mijn intuïtie af te gaan. Omdat ik vanuit mijn kracht werk, ben ik veel relaxter en effectiever dan voorheen.

Floris over Marieke

Marieke heeft, net als ik, veel energie en dat werkte wederzijds versterkend. Onze gesprekken hadden flinke dynamiek! We vonden een mooi evenwicht tussen tempo maken en ruimte voor rust en reflectie.
Floris Wijers
Ik heb Marieke met mijn intuïtie en optimisme kunnen ondersteunen in haar zoektocht, maar ook door haar soms te confronteren door het stellen van wat zij noemde ‘scherpe vragen’. Marieke is heel getalenteerd, en samen hebben we in het traject het zicht daarop weten te verhelderen.
Over Floris Wijers

Careers that matter

© Van Ede & Partners. All rights reserved.