Menu Jan Mulder

Jan.

GESPREKKEN HIELPEN OM EEN DIEPERE LAAG AAN TE BOREN

Jan Mülder werkte 13 jaar bij Achmea, waarvan de laatste 5 jaar als Lean Coach. Daar ontdekte hij dat zijn kracht ligt in het enthousiasmeren van mensen die met de Lean-methodiek beginnen. Na verloop van tijd verschoof het werk steeds meer naar details. Daardoor nam zijn motivatie af. Omdat hij 14 jaar eerder al een traject bij Van Ede & Partners had doorlopen, wist Jan dat hij daar inspiratie zou kunnen opdoen voor zijn volgende stap.
 • Naam

  Jan Mülder

 • Uitdaging

  Moest op zoek naar een nieuwe baan, maar wist niet wat zijn volgende stap zou worden.

 • Oude functie

  Moest op zoek naar een nieuwe baan, maar wist niet wat zijn volgende stap zou worden

 • Nieuwe functie

  Senior Kwaliteitsadviseur bij Arag Rechtsbijstand

 • Duur proces

  12 maanden

 • Consulent

  Roel Monnik

Tijdens mijn vertrek bij Achmea begon ik even aan alles te twijfelen. Wat wil ik, waar ben ik goed in? Toen ik bij Van Ede & Partners begon, zat ik al in een constructieve modus en zag ik de nieuwe mogelijkheden ook als kans. Aanvankelijk voelde ik een lichte gêne toen ik voor de tweede keer een traject bij Van Ede ging volgen. Alsof ik de eerste keer niet goed had opgelet. Dat is natuurlijk flauwekul, omdat ik in die 14 jaar veel heb meegemaakt en me ook als persoon heb ontwikkeld. Ik merk wel dat ik het programma de tweede keer intenser heb beleefd.

 


mijn ideeen over de toekomst waren nog best vaag


Mijn ideeën over de toekomst waren nog best vaag. De gesprekken met de psycholoog, en daarna met mijn consulent, hebben geholpen om een diepere laag aan te boren. Zij hielpen mij beter formuleren wat ik nou eigenlijk kom brengen. Daarbij gaat het niet alleen om inzicht; de vraag is vooral wat je met dat inzicht gaat doen. In het begin word je als het ware even door elkaar geschud: Weet je het wel zeker? Waarom vind je dat? Zijn er ook andere mogelijkheden? Dat helpt om je keuze aan te scherpen. Ik had vooral veel plezier in het voeren van netwerkgesprekken. Aanvankelijk moest ik wel een hobbel over. Ik ging bijvoorbeeld uitstellen om afspraken te maken. Maar als je eenmaal de drempel over bent, dan merk je hoe leuk het is. Eigenlijk onwaarschijnlijk hoe veel mensen tijd vrijmaken om gewoon met je te praten, terwijl er voor hen eigenlijk niets tegenover staat. Behalve een leuk gesprek dan. Nu ik aan de andere kant van de tafel zit, ervaar ik overigens ook hoe leuk dat is. Ook als ontvangende partij vergroot je je netwerk.


Ik gun iedereen Van ede & partners


Ik ben altijd met heel veel plezier naar Van Ede & Partners gegaan. Ik gun het dan ook iedereen! Want ook al heb ik zonder werk gezeten, toch kijk ik terug op een mooi jaar. Elke keer dat ik bij Van Ede & Partners was, gaf het me energie en inzicht. Wel ben ik blij dat ik nu weer aan de slag ben, want ik vond het ook jammer dat ik mijn ervaring en capaciteiten niet kon inzetten. Het kostte me meer tijd en moeite dan ik aanvankelijk had gedacht.

Wat ik heb geleerd bij Van Ede & Partners, heb ik ook doorgegeven aan mijn dochter. Toen zij voor een belangrijk sollicitatiegesprek stond, heb ik haar een training aangeboden met mijn consulent. Met succes, zij is aangenomen op de plek waar ze solliciteerde!

 

Roel over Jan

Jan slaagde er regelmatig in om door te dringen tot de laatste ronde van sollicitatieprocedures. Toch lukte het uiteindelijk dan steeds nét niet om als eerste te eindigen.
Roel Monnik
Zowel in de campagnegroep waarvan hij deel uitmaakte, als in enkele individuele sessies besteedde ik veel aandacht aan de manier waarop Jan zich profileerde en presenteerde. Door zijn enthousiasme en zijn stevige uitstraling kan hij overweldigend overkomen. Dat moest hij wat intomen. In rollenspellen hebben we heel concreet gesprekken voorbereid. Dat heeft hem geholpen zijn huidige functie te bemachtigen.
Over Roel Monnik

Careers that matter

© Van Ede & Partners. All rights reserved.