Werken met karakterstructuren

Werken met mensen is mensenwerk. Iedereen kent de invloed van relaties op de werkvloer. Ze kunnen je werkplezier verhogen en verpesten. Het kijken vanuit karakterstructuren geeft een effectief handvat en een invalshoek waarmee u valkuilen in samenwerking, communicatie en in conflictsituaties makkelijker kunt herkennen en pareren.

Wanneer?

22 juni 2017

10.00 - 17.00

Voor wie

Cliënten die nieuwsgierig zijn naar het werken met karakterstructuren en een stap dieper willen zetten in het bewust worden van de eigen patronen en valkuilen in contact met anderen.

Programma

Relaties zijn een wisselwerking. Jij bent mens, de ander is mens. Elk mens heeft patronen en mechanismes die gebaseerd zijn op denkbeelden en overtuigingen. Patronen kunnen helpen of remmen. De patronen die remmen of blokkeren, zijn meestal de patronen die actief worden wanneer iemand onder druk komt door stress, conflict of prestatiedruk. Je spreekt dan van een verdedigingsmechanisme, oftewel een karakterstructuur. Het kijken vanuit karakterstructuren geeft een effectief handvat en een invalshoek waarmee u valkuilen in samenwerking, communicatie en in conflictsituaties makkelijker kunt herkennen en pareren. Zowel door het bewustzijn op uw eigen patronen, als inzicht in die van anderen.


Er zijn zes karakterstructuren en elk heeft eigen kwaliteiten, valkuilen en patronen. Tijdens de workshop onderzoekt u welke karakterstructuur bij u het meest actief is. U leert de kenmerken van alle structuren zodat u die herkent en erkent.

Doel


Beter inzicht in karakterstructuren, hetgeen u in staat stelt om dieperliggende patronen te herkennen bij anderen en bij uzelf.
 

Praktische informatie  
Kosten Deelname en evt. kosten altijd in overleg met begeleidende consulent/psycholoog.Eén uur ten laste van begeleidingsbudget (ééndaagse workshop).
Trainer Tijn Ponjee
Locatie Vestiging Arnhem
Aantal deelnemers Minimaal 6 - Maximaal 12
Annulering Bij afmelding binnen 2 werkdagen voor aanvang worden de evt. kosten wel in rekening gebracht. 

 

 

Terug naar Agenda

 

CAREERS THAT MATTER

© Van Ede & Partners. All rights reserved.