Zin in werk

Om zin te blijven houden in leven en werk moet je aan humeurmanagement doen. Jezelf trainen in zin door jezelf te blijven oefenen in zinvol werken en leven. Zie het als een vorm van bildung of vormgeven aan je bestemming.

Wanneer?

9 februari 2017

09.30 - 12.30

Voor wie

Cliënten Van Ede & Partners

Programma

“Als je geen zin hebt, dan maak je maar zin”, is een bekende uitspraak van René Gude, die van mei 2013 tot aan zijn dood in maart 2015 Denker des Vaderlands was.

Gude onderscheidt vier betekenissen van zin.

Het zinnelijke staat voor vitaliteit, energie en werkplezier.
De lust als stuwende kracht in je werk. Waar voel je je lekker bij, waar heb je echt zin in? Wanneer de fysieke kant van zingeving te weinig aandacht krijgt, gaat de motor haperen en ligt er een burnout op de loer.

Het zintuigelijke gaat over het waarnemen met al je zintuigen.
Wat je ziet, hoort en ruikt draagt bij aan je gevoel voor zingeving. Zo kunnen kunst, theater en literatuur je inspireren en wakker houden. Je uitdagen over je eigen grenzen heen te kijken en “op reis te gaan” in je werk en leven.

Het zinrijke gaat over de rationele kant van zingeving.
Het helder en concreet kunnen verwoorden van wat je doet, waarvoor je het doet, waar je je aan ergert en wat dat betekent. Het passend maken en houden van je werk door te reflecteren op de vraag: Gaat het erom dat ik mijn werk anders doe of wordt het tijd om op zoek te gaan naar ander werk?

Het zinvolle  gaat over waarden, passie en drijfveren.
Kun je achter de doelen van je werk en leven staan? Past datgene wat je doet of zoekt bij wie je bent, wie je wil zijn of wat je wil doen in je leven?

“Zorg dat al deze facetten van zin tot hun recht komen”, luidt het advies van Gude. In deze Goed Gezelschap verkennen we hoe jij daar invulling aan kunt geven. Wat komt in jouw leven aan bod en wat verdient bij jou meer aandacht en hoe kun je dat aanpakken? Korte inleidingen en oefeningen wisselen elkaar af.

Wat brengt het u?

Na afloop heb je zicht op waar jouw uitdaging ligt om meer zin te geven aan leven en werk.

Praktische informatie

Trainer  Marion Bruggen
 Locatie Van Ede & Partners in Groningen
 Aantal deelnemers Minimaal 6, maximaal 10
 Kosten geen
 Voorbereiding Wie zin en tijd heeft ( het is niet nodig) kan zich voorbereiden op deze ochtend door het lezen van het boek: Werk verzetten. Zingeving volgens René Gude. Auteur Pieter Henk Steenhuis. ISVW Uitgevers, Leusden 2016.

Terug naar Agenda

 

CAREERS THAT MATTER

© Van Ede & Partners. All rights reserved.