De kracht van het woordgebruik

Deze workshop richt zich op het formuleren van vragen en het belang van de taal en de woorden. De benadering en methodiek daarvan worden besproken. Hoe komt u achter de vraag die onder uw vraag ligt of onder de vraag van iemand anders? Hoe zorgt u er voor dat u antwoord krijgt op wat u wilt weten?

Wanneer?

15 september 2016

9:00 - 13:00 uur

Voor wie

Als u de Visieworkshop hebt gevolgd en nu wilt leren uw vragen helder te formuleren. In deze workshop wordt u geholpen met het formuleren van uw persoonlijke vragen. Welke woorden gebruikt u en wat zeggen deze woorden over u? Onder bijna iedere vraag liggen vooronderstellingen van de vrager. Wat is de vraag achter de vraag? Hoe kunt u deze herkennen bij uzelf en bij anderen en hoe gaat u daarmee om?

 

Programma

De workshop is praktisch en interactief en bestaat onder meer uit:

- Methode en benaderingen
- Vooronderstellingen (interactief)
- Herformulering van de vragen (interactief) 

 

Voorbereiding

Deelnemers wordt gevraagd om 5 dagen voor de workshop een eigen vraag in te sturen.

 

Wat brengt het u?

Deelnemers leren het belang van een goede vraag kennen en de diverse aspecten die een vraag beïnvloeden. U wordt gestimuleerd te denken over wat u met uw eigen woordgebruik bedoelt en alert te zijn op dat van de ander. U wordt u bewust van het belang van de taal. Daardoor kunt u uw eigen vraag (her-) formuleren en kunt u de vragen van anderen helderder en effectiever tegemoet treden.

 

Praktische  informatie
Kosten geen kosten voor cliënten 
Trainer Ties Ament
Locatie Van Ede & Partners Den Haag
Aantal deelnemers maximaal 8
Aanmelden via denhaag@vanede.nl

Terug naar Agenda

 

CAREERS THAT MATTER

© Van Ede & Partners. All rights reserved.