Masterclass Financiën & Toezicht

Evenals in voorgaande jaren hebben Van Ede & Partners en Nationaal Register ook in 2016 gezamenlijk een programma-aanbod voor geïnteresseerden die zich specifiek willen oriënteren op toezichthoudende functies in de profit of non-profit sector.

Wanneer?

10 februari 2016

13.30 - 17.00

In deze masterclass wordt de financieel-economische sturing van een organisatie besproken. Het financieel toezicht van de Raad van Toezicht wordt nader belicht en verdiept. De Raad van Toezicht houdt toezicht op de doelrealisatie van de organisatie. Daarvoor is financiële jaarverslaglegging nodig: de balans, de verlies- en winstrekening en de begroting.

Bij financieel toezicht gaat het (naast de financiële verantwoording) ook om toezicht op de risico’s en de rol van de extern accountant. In het verantwoordingsproces vindt een samenspel plaats tussen de Raad van Bestuur, de individuele leden van de Raad van Toezicht, de Auditcommittee en de accountant. Naast harde cijfers zijn aanspreekgedrag of de juiste vraag achter de cijfers stellen en deskundigheid om de juiste vraag te stellen ook van belang.

Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder meer:

  • Het kunnen lezen en interpreteren van financiële rapportages
  • Verplichtingen die niet in de financiële administratie voorkomen;
  • De organisatie van toezicht op het financiële beleid en beheer;
  • Valkuilen bij het toezichthouden; bent u ‘in control’?;
  • Risicomanagement;
  • De externe accountant;

Wie is de docent?

Erwin Capitain is universitair docent externe verslaggeving aan de postgraduate accountants-opleiding van de Vrije Universiteit. Daarnaast is hij zelfstandig bestuursadviseur en visiteur bij pensioenfondsen. Hij is commissaris/lid Raad van Toezicht en lid Audit Committee bij een woningcorporatie, een ziekenhuis en een thuiszorgorganisatie, alsmede voorzitter van een ondernemingspensioenfonds. Erwin is bedrijfseconoom en registeraccountant, en heeft van 1979 t/m 2008 gewerkt als openbaar accountant, waarvan 17 jaar als partner van Deloitte.

Praktsiche informatie  
Kosten € 400 (excl. BTW) voor cliënten en alumni van Van Ede & Partners
(in sommige gevallen kan deelname in overleg met uw consulent ten laste van uw traject worden gebracht)
€ 475 (excl. BTW) voor overige deelnemers
Locatie Van Ede & Partners in Amsterdam
Lunch Tussen 13.00 - 13.30 wordt u een lunch aangeboden.
Overige modules van deze Masterclass

Deze Masterclass bestaat uit drie modules. U kunt deelnemen aan één of meer modules. Via de onderstaande links kunt u de overige modules bekijken:

Module Good Governance op 28 januari 2016

Module Strategische Keuzes op 8 maart 2016

Aanmelden U kunt zich tot uiterlijk 27 januari a.s. aanmelden.
Bent u cliënt bij Van Ede & Partners? Dan kunt u zich via uw consulent aanmelden.

Terug naar Agenda

 

CAREERS THAT MATTER

© Van Ede & Partners. All rights reserved.