Onderhandelen in de praktijk

Onderhandelen doen we allemaal, soms dagelijks. Met onze partner, met ons kind of een ouder, met buren, met een collega of een opdrachtgever. Onderhandelen is ongemerkt een veel voorkomende bezigheid. Maar hoe verloopt een dergelijk proces als je ineens officieel aan de onderhandelingstafel zit? Moet je dan hoog inzetten of juist meeveren? Wat betekent dat eigenlijk onderhandelen met een win-win voor ogen? Hoe pak je dat aan en wat zijn daar de consequenties van? Welke voorkeursstijl van onderhandelen heb je? Welke stijl is in welke situatie het meest effectief?

Wanneer?

9 december 2016

Van 10 tot 16 uur

Voor wie

Voor een ieder die effectiever wil onderhandelen en communiceren.

Programma

In onze training “ Onderhandelen in de praktijk” wordt het onderhandelingsproces ontrafeld in gemakkelijk te onthouden fasen en wordt vooral het houding- en gedragsaspect belicht. We gaan nader in op de diverse stijlen qua onderhandelen en welke effect deze sorteren. Je krijgt meer inzicht in je eigen voorkeursstijl en leert andere stijlen toe te passen. Je krijgt ook antwoord op vragen als: 

  • Wat wil ik eigenlijk bereiken met mijn onderhandeling?
  • Kan ik dat wel vragen?
  • Over- of ondervraag ik niet?
  • Hoe bereid ik mij voor op een onderhandeling?
  • Hoe krijg ik anderen mee?

 

Wat brengt het je?

Je leert de verschillende fasen van het onderhandelingsproces herkennen, uit de escalatie en dichtbij jezelf en de ander te blijven. Onderhandelen met een win-win resultaat als doel.

Praktische informatie  
Kosten cliënten: € 375,- excl. BTW of 1,5 gespreksuren ten laste van je budget
Kosten niet-cliënten: € 675,- excl. BTW
Trainers: Huib Bartels en Tineke Pacqué
Locatie: Van Ede & Partners Den Haag
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12

Terug naar Agenda

 

CAREERS THAT MATTER

© Van Ede & Partners. All rights reserved.