Luisteren met Socrates

Empathisch luisteren hoe doe je dat en wat betekent dit?

Wanneer?

19 december 2016

13.30-16.30 uur

Voor wie

Voor clienten

Programma

Een gesprek voeren doen we dagelijks in allerlei verschillende situaties. Maar luisteren we ook echt als we praten? Luisteren; dat kunnen wij mensen op veel verschillende manieren. We luisteren naar de ander, maar wat er wordt gezegd negeren we, of we luisteren slechts selectief en pikken alleen maar op wat we graag willen horen. Maar we kunnen ook aandachtig luisteren; we willen dan het liefst zo veel mogelijk registreren om straks alles na te kunnen vertellen. De meest ultieme vorm van luisteren - en die staat centraal in deze workshop -, is empathisch luisteren. We luisteren dan niet alleen met onze oren, maar vooral met ons gevoel en zijn volledig beschikbaar voor wat de ander ons vertelt.

In deze workshop verkennen we aan de hand van Socratische gesprekstechnieken luisteren als een vorm van geestelijke gastvrijheid; we hebben alle aandacht voor de ander en zijn/haar verhaal en proberen te begrijpen, voordat we begrepen willen worden.

Deze workshop is geen hoorcollege over Socrates; na een korte introductie word je uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan met de meest ultieme vorm van luisteren. Omdat je pas echt iets te vertellen hebt, als je eerst goed hebt geluisterd. En als je de juiste vragen hebt gesteld.

Voorbereiding

Voor deze workshop is geen specifieke voorbereiding vereist.

Resultaat

In deze workshop leer je wat empathisch luisteren betekent en oefen je Socratische gesprekstechnieken aan de hand van het stellen van de juiste vragen.

 

Praktische informatie  
Trainer Thom Schipper
Aantal deelnemers min. 6, max. 12
Kosten geen
Locatie vestiging Zwolle

Terug naar Agenda

 

CAREERS THAT MATTER

© Van Ede & Partners. All rights reserved.